Taberele din Gorj, verificate deoarece copiii sunt „puşi la îngrăşat“

Peste 200 de copii din ţară şi de peste hotare se află în această perioadă  în tabără la Săcelu, Tismana, Bâltişoara, Baia de Fier şi Rânca. Locaţiile de cazare sunt monitorizate în mod permanent de către inspectorii Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. În urma controalelor efectuate, aceştia au depistat că numărul caloriilor din alimentele date copiilor nu erau corespunzătoare în raport cu vârsta lor.

Astfel, conducerea instituţiei recomandă Direcţiei de Sănătate Publică Gorj să îşi facă meseria aşa cum trebuie. “În această perioadă avem un număr mai mare de copii în taberele din judeţul nostru decât în anul trecut. În urma controalelor efectuate am impus administratorilor să fie respectată legea la calcul numărului de calorii existente în alimentele destinate consumului copiilor. Cei de la DSP trebuie să fie mai atenţi cu taberele şcolare şi cu creşele. Noi avem medici umani, însă nu este datoria noastră ca de fiecare dată să verificăm respectarea numărului de calorii din alimente. Am depistat cazuri în care acestea nu erau corespunzătoare în raport cu vârsta copiilor. De asemenea, la Tismana am depistat mezeluri congelate ce urmez să fie consumate de către copii”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj.

ATRIBUŢII

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spune că nu este atribuţia instituţiei sale să verifice siguranţa alimentelor. “Noi nu avem laborator specializat pentru igiena alimentelor, în plus siguranţa alimentelor intră în atribuţiile Direcţiei Sanitar Veterinare”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: