Talabă va conduce comunitarii daţi afară de Tudor

Veste bună pentru poliţiştii comunitari din Târgu Jiu. Niciunul nu-şi va pierde locul de muncă aşa cum s-a anunţat iniţial. Va avea loc doar un transfer al lor, de la Poliţia comunitară la firma de pază înfiinţată de Primăria Târgu Jiu al cărei director va fi Constantin Talabă, actualul şef al direcţiei de Evidenţă a Populaţiei.

200 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare Târgu Jiu ar fi trebuit disponibilizaţi în perioada următoare pentru a fi respectată Ordonanţa de Guvern care prevede ca la 1.000 de locuitori să deservească un singur poliţist comunitar. Acest lucru nu se va mai întâmpla datorită faptului că Primăria Târgu Jiu a decis să înfiinţeze o firmă de pază unde aceştia să lucreze. „S-a luat această decizie de înfiinţare a unei firme de pază pentru a veni în sprijinul poliţiştilor comunitari care urmau să devină şomeri în perioada următoare. Poliţiştii comunitari îşi vor primi salariile în funcţie de contractele pe care firma unde vor lucra le va încheia cu diferite instituţii sau alte societăţi care au nevoie de pază”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Firma va fi condusă de Constantin Talabă, actualul şef al direcţiei de Evidenţă a Populaţiei. „Mi s-a propus să fiu directorul acestei firme de pază, am acceptat, dar până când nu va fi o hotărâre de consiliu local nu voi putea confirma faptul că voi ocupa această funcţie“, a spus Constantin Talabă. 

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: