Directorul Muzeului Județean, vizită în China

Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean din Târgu Jiu, împreună cu colega sa Alina Tița, inspector de specialitate în cadrul unității, a participat în perioada 15-19 mai la o conferință internațională care s-a desfășurat în China.

La evenimentul intitulat ”Dialogul Civilizațiilor Asiatice” au luat parte zeci de mii de reprezentanți din Asia, Europa, Oceania și Africa. Conferința a constat în grupuri de lucru și vizite la cele mai importante obiective culturale din Beijing. ”S-a subliniat importanța intensificării schimburilor culturale dintre Asia și restul lumii, prin promovarea unor valori ca diversitate, dialog, egalitate, învățare reciprocă și incluziune. De asemenea, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă astăzi sectoarele cultural și turistic, susținându-se creativitatea, schimbul de opinii și idei între participanți”, a declarat Alina Tița.

Punctul culminant al întâlnirii l-a constituit Carnavalul Culturii Asiatice, un eveniment grandios ce a evidențiat importanța civilizației asiatice în evoluția umanității, în cadrul căruia a cântat și renumitul tenor Andrea Bocelli.

Cu prilejul acestei conferințe, participanții la conferință au vizitat Muzeul Național al Chinei, Muzeul Național de Artă, Muzeul Capitalei și Palatul Imperial (Orașul Interzis).

Cheltuielile cu deplasarea reprezentanților Muzeului Județean în China au fost suportate de Ambasada Republicii Populare Chineze la București.

Galerie foto



Vizualizări: 532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: