Tânăr de 16 ani, reţinut pentru ucidere din culpă

Poliţiştii Serviciului Rutier au emis ordonanţă de reţinere pe numele unui minor de 16 ani, suspectat că, după ce a accidentat mortal o persoană, cu un motoscuter neînregistrat, pe care îl conducea, deşi nu absolvise un curs de legislaţie rutieră, a părăsit locul faptei fără a anunţa evenimentul.

În seara zilei de luni, 31.10.2011, orele 19:00, Serviciul Rutier Gorj a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112, de către un participant la trafic, despre faptul că, pe DJ 665 – în satul Tetila, se află decedat un bărbat, posibil victimă a unui accident de circulaţie. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti ai Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic şi Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu.

Cu această ocazie s-a constatat că victima, T.B., de 58 ani, din municipiul Tg. Jiu, a fost accidentată de un moped sau motoscuter, în timp ce se deplasa ca pieton pe sensul de mers Tetila - Muşeteşti, al cărui conducător a plecat de la faţa locului fără a anunţa evenimentul. Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel care l-a accidentat pe pieton, este un minor de 16 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj.

În jurul orelor 21:30, suspectul a fost depistat şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări. Pe parcursul anchetei a rezultat că minorul, în timp ce conducea un moped neînregistrat, deşi nu absolvise un curs de legislaţie rutieră, a accidentat victima, iar ulterior a fugit de la faţa locului.

Poliţiştii au emis pe numele suspectului minor ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, iar ulterior l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 1 noiembrie a.c., suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a lămuri cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie, precum şi pentru stabilirea răspunderii judiciare a suspectului minor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: