Târgu-Cărbunești: Din 38 de pacienți, 11 nu au niciun simptom

Un sfert dintre pacienții internați în spitalul suport pentru Covid 19 din județul Gorj nu prezintă niciun simptom specific acestui virus. Cu toate acestea, oamenii primesc tratament ca să se vindece mai rapid. În acest moment, circa 40 de pacienți sunt internați în spitalul din Târgu-Cărbunești.

Deși mulți dintre pacienții internați în spitalul din Târgu-Cărbunești nu au niciun simptom de Covid 19, aceștia au primit tratament după ce au fost examinați.  „Așteptăm și testele pentru câțiva pacienți să vedem dacă sunt negative ca să îi putem externa. Pacienții sunt bine din toate punctele de vedere. Sunt sub tratament. Evoluția lor e favorabilă. Unii dintre ei sunt asimptomatici, dar pe baza examinărilor radiologice și clinice, ei urmează un tratament pentru o vindecare cât mai rapidă”, a declarat Constantin Tîrziu, managerul unității medicale.

Tîrziu este convins că sunt mulți gorjeni asimptomatici care ar putea răspândi virusul fără să știe că sunt infectați. „Din cei 38, 11 sunt asimptomatici. Ar putea transmite virusul oricui în familie, la locul de muncă pentru că nu ar ști că au fost infectați cu coronavirus dacă nu ar fi fost identificați pe baza anchetelor epidemiologice. Sunt sigur că există oameni printre noi care sunt purtători și dacă ar fi testați ar ieși pozitivi. Poate și din acest motiv au apărut aceste focare în Gorj”, a mai spus Tîrziu, la Tele3.

Vizualizări: 6,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: