Târgu Jiu: 50 de milioane de euro pentru modernizarea transportului

Primăria municipiului Târgu Jiu vrea să modernizeze reţeaua de transport în comun cu bani europeni. Obiectivul este inclus în portofoliul de proiecte 2014-2020, la momentul acesta fiind finalizat doar studiul de fezabilitate. Potrivit proiectului, vor fi modernizaţi 13,5 kilometri de reţea dublu circuit şi vor fi achiziţionate 15 troleibuze.

Municipalitatea va solicita 50 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru modernizarea transportului în comun. Potrivit directorului tehnic al primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, reţeaua are o vechime de aproape 20 de ani şi nu mai poate face faţă solicitărilor. ”Sunt aproape 20 de ani de când a fost finalizat primul tronson, perioadă în care toată această reţea de transport în comun a fost exploatată împreună cu mijloacele de transport în comun şi anume troleele de către Transloc SA. Cei 13,5 kilometri de reţea dublu circuit, pentru atât este reţeaua, sunt prinşi într-un obiect separat pentru a fi modernizaţi în totalitate, însemnând înlocuire fir de contact, înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei. Tot în cadrul acestui traseu de 13,5 km sunt prinse zone de infrastructură însemnând modernizarea carosabilului”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Obiectivul mai vizează şi prelungirea reţelei de transport în comun până în partea de sud a oraşului, în zona Mall. ”Un alt obiectiv este modernizarea staţiilor de redresare, alimentarea de bază a transportului în comun, sunt vechi, sunt cu tehnologiile de la vremea respectivă. De asemenea se doreşte prelungirea transportului în comun cu troleul în partea de sud, în zona comercială nouă, asta înseamnă 1,5 kilometri de reţea în plus. Nu în ultimul rând achiziţia a 15 mijloace de transport noi, 15 trolee”, a adăugat Marius Ionescu, director în cadrul primăriei.

Reprezentanţii primăriei au spus ieri că în vederea realizării acestei investiţii, toţi operatorii de utilităţi publice vor trebui să introducă în subteran toate cablurile, aşa încât odată cu obţinerea finanţării să nu se mai intervină pe aceste străzi.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: