Târgu Jiu: Contractul pentru centura ocolitoare a fost semnat

După îndelungi aşteptări şi numeroase contestaţii, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat contractul cu constructorul centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Este vorba de societatea italiană Collini Lavori & S.P.A, care ar putea începe de pe acum amenajarea şantierului.

Vestea semnării contractului dintre CNADNR şi societatea italiană a fost dată de deputatul de pe Colegiul 2 Novaci, Mihai Weber. “Am vorbit cu domnul director Neaga şi mi-a spus că a semnat contractul cu firma care execută lucrarea centurii ocolitoare a oraşului Târgu Jiu. Este vorba de firma Collini Lavori, a fost o contestaţie, s-a soluţionat. Cu certitudine putem spune că de astăzi se încep lucrările şi că nu mai există nicio piedică în a se realiza centura ocolitoare. Procedura o să fie rapidă, acum nu au de ce să mai stea. Împreună cu finalizarea lucrărilor pe DN66 vom putea spune că avem infrastructură în judeţ”, a declarat deputatul Mihai Weber. 

Investiţie de 66 de milioane de euro

Şoseaua se va întinde pe 20 de kilometri şi se presupune că va scoate traficul greu din municipiu. Costurile realizării acestei investiţii se apropie de 66 de milioane de euro. Bugetul total alocat acestui proiect este de o sută de milioane de euro. Finanţarea este asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat. Garanţia de participare la proiect este de un milion de euro. Durata lucrărilor este estimată la patru ani.

În urmă cu câteva luni, compania de drumuri naţionale a încheiat şi contractul de supervizare al lucrărilor la această investiţie, adică dirigenţia. Societatea desemnată în urma licitaţiei este Consitrans, cu sediul în capitală, plătită cu peste două milioane de lei pentru a supraveghea modul în care constructorul acestei investiţii va utiliza fondurile disponibile şi dacă va executa lucrările conform contractului.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: