Târgu Jiu: Investiţii de 320 miliarde lei vechi de la bugetul local

Autorităţile locale din Târgu Jiu au în plan pentru anul acesta mai multe proiecte de investiţii. Deşi nu s-a aprobat bugetul în acest sens, suma estimată pentru finalizarea vechilor proiecte şi implementarea altora noi este de 320 miliarde lei vechi.

În programul de investiţii pentru anul acesta, autorităţile locale din Târgu Jiu se axează în special pe finalizarea proiectelor demarate în anii trecuţi, dar şi implementarea altora noi. Banii alocaţi în acest sens urmează să fie aprobaţi printr-o şedinţă a consiliului local. „Pentru investiţiile de la bugetul local, avem o primă orientare de circa 320 de miliarde lei vechi, sumă care preconizăm să fie alocată pentru cheltuieli de investiţii, pentru o serie de proiecte. Mai sunt şi achiziţii care sunt prioritare cum ar fi: complexe pentru locuri de joacă, cheltuieli pentru realizarea de spaţii de agrement şi spaţii verzi. Sperăm ca şi anul trecut să avem o continuitate de circa 180, până la 200 miliarde lei vechi, restul fiind cheltuieli tot de investiţii, dar cu altă destinaţie”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic Primăria Târgu Jiu.

Printre lucrările programate a fi executate anul acesta se numără efectuarea canalizării în anumite zone, modernizări de drumuri, alimentarea cu gaze şi energie electrică. „Vor începe lucrările de canalizare pentru zona Iezureni, Prejba, Drăgoieni, Sfântu Dumitru, Petreşti. Mai avem zona Romaneşti, unde odată cu finalizarea drumului de Rocadă, vor încep lucrări de canalizare. Pentru alimentare cu apă sunt prevăzute foraje de mare adâncime zona Polata, Preajba, Iezureni. Vom demara licitaţia pentru alimentare cu energie electrică în zona Jieţe, Preajba-Frăsinet, extindere pentru strada Sejarului, zona Narciselor. Alimentare cu gaze în cartierul Bicaz, extinderile pentru aleile din străzile principale în cartierul Primăverii şi alte zone”, a precizat Marius Ionescu, director tehnic Primăria Târgu Jiu.

De asemenea, se va continua programul de reabilitare a reţelei de canalizare în cartierele din municipiu. Lucrările au început în zona Mioriţei şi se vor extinde în zona Minerilor şi Plopilor şi cartierul 1 Mai până în zona Lotrului.

Deşi suntem în anul 2013, autorităţile locale şi-au făcut planuri şi pentru perioada 2014-2020.  Se intenţionează ca anul acesta să se realizeze un plan integrat care să cuprindă investiţii în ceea ce priveşte infrastructura, protecţia socială, cultură, investiţii în care să fie cuprinsă şi modernizarea Axei Eroilor. În prezent se lucrează la studii de fezabilitate pentru construcţia de pasaje subterane în zona intersecţiilor principale din municipiu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: