Târgu Jiu: Preselecție pentru festivalul cântecului francofon

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu Jiu va organiza la sfârșitul acestei săptămâni o preselecție regională pentru Festivalul Internațional de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène” de la Baia-Mare. Competiția se adresează elevilor și studenților.

Concursul “ Chants, sons sur scène-Les Qualifs de Târgu Jiu” se va desfășura la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, în data de 21 aprilie. Înscrierea concurenților la festival se va face pe 3 categorii de vârstă, respectiv 13-15 ani, 16-17 ani și 18-25de ani.

Conform organizatorilor, vârsta se calculează în ani împliniți la 1 mai 2019. Elevii sau studenții participă mai întâi la etapa regională, iar câștigătorii locului I, pentru fiecare categorie de vârstă, participă la finala ediției a XVIII-a a Festivalului Internațional de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène”, care va avea loc la Teatrul Municipal din Baia Mare, între 10 și 12 mai 2019.

Jurizarea Festivalului va fi asigurata de profesorul Liliana Oniga, inspectorul școlar Victor Gabriel Popescu și de profesorul Ștefan Socaci.

”Festivalul-concurs „Chants Sons sur Scène” este un act artistic care promovează multiculturalismul, francofonia, întărirea cunoştinţelor lingvistice şi a abilitaţilor de comunicare în limba franceză prin intermediul cântecului”, a declarat Dorin Tașcău, directorul  Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Concursul de la Târgu Jiu va avea loc între orele 10:00 şi 12:30. Evenimentul este organizat în colaborare cu Institutul Francez din România, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj, primăria Târgu Jiu, Asociaţia Româna a Profesorilor Francofoni - Filiala Gorj, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”  și Asociaţia Părinţilor Elevilor din cadrul CNTV.

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: