Târgujienii nu vor paşapoarte biometrice

Reprezentanţii Serviciului de Paşapoarte Gorj spun că locuitorii judeţului nostru nu sunt interesaţi de paşapoartele biometrice chiar dacă acestea au început să fie eliberate încă din luna octombrie.

Gorjenii preferă tot vechiul tip de paşapoarte în locul celor biometrice după cum afirmă chiar reprezentanţii serviciului de paşapoarte. Dovadă sunt doar cele 309 paşapoarte electronice eliberate până în prezent faţă de 731 paşapoarte temporare confecţionate chiar în oraşul nostru. „Din punctul meu de vedere oamenii ar trebui să se axeze mai mult pe acest nou tip de paşapoarte dar nu prea o fac pentru că mulţi dintre ei se grăbesc să plece şi vor unul temporar care se eliberează pe loc”, a declarat Marcel Lungu, şef serviciu paşapoarte Gorj.

Oamenii pot depune cereri pentru eliberarea ambelor tipuri de paşapoarte însă cel temporar se depune în momentul ridicării celui biometric. „Cele biometrice au încorporate o memorie electronică care conţine în format electronic imaginea digitală şi amprentele digitale. Este un paşaport mult mai evoluat şi are 50 de elemente de siguranţă”, a precizat Marcel Lungu. Chiar şi aşa se pare că oamenii preferă tot vechile paşapoarte fie din lipsă de bani fie pentru că nu au la dispoziţie prea mult timp pentru a aştepta eliberarea celui biometric. Pentru paşaportul biometric este nevoie de 20 de zile lucrătoare pentru a putea fi ridicat şi trebuie plătită o taxă de 260 de lei în timp ce pentru cel temporar trebuie achitată o taxă de 196 de lei şi se ridică în aceeaşi zi.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: