Târgujienii se judecă şi pentru locurile de veci

Aproximativ 20 de târgujieni au dat în judecată Primăria Târgu Jiu, mai exact Direcţia de Servicii Comunale, pentru că nu le este recunoscut dreptul de proprietate asupra locurilor de veci.

„Am fost acţionaţi în instanţă pentru constatarea dreptului de proprietar al reclamanţilor. La dosare sunt anexate adeverinţele în baza căror a fost dobândit terenul. Aproximativ 90% dintre cetăţenii care au în folosinţă locuri de veci au înţeles că sunt proprietari. Oamenii trebuie să conştientizeze faptul că sunt proprietarii monumentului funerar şi nu al terenului. Terenul este teren de domeniu public, iar ei nu sunt decât concesionari şi ca atare trebuie să plătească taxa de concesiune ”, a declarat Profira Dumitru, juristul Direcţiei de Servicii Comunale. Terenurile pot fi concesionate pe 7 ani, în acest caz taxa fiind de 4 milioane lei, sau pe 25 ani, cu taxa de 18 milioane lei vechi. Beneficiază de titlu gratuit: urmaşii eroilor Revoluţiei din 1989, veteranii de război, foştii deţinuţi politici şi decedaţii, cazuri sociale.

Zeci de târgujieni au ajuns în instanţă pentru că nu au reuşit să cadă la o înţelegere privind împărţirea locurilor de veci ale părinţilor sau bunicilor. “În situaţia în care o familie are în folosinţă mai multe locuri de veci este mai uşor, iar copii ajung la o înţelegere. Unde este decât un loc de veci şi mai mulţi moştenitori apar discuţii. Chiar dacă deţin certificate de moştenitori, oamenii trebuie să înţeleagă faptul că terenul pe care se află mormântul respectiv nu poate face obiectul unui partaj deoarece nu au ca moştenire decât monumentul funerar”, a mai precizat Profira Dumitru.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: