Târgujienii vor transport local spre Panduraşu

Peste 100 de târgujieni din Cartierul Panduraşu au semnat o petiţie prin care solicită introducerea mijloacelor de transport în comun spre zona respectivă. În numele lor, consilierul PPDD Constantin Buleteanu a iniţiat un proiect de hotărâre pe care l-a depus luni la Registratura Primăriei Târgu Jiu. Buleteanu se bucură de susţinerea tuturor consilierilor locali, însă ultimul cuvânt îl va avea primarul Florin Cârciumaru. Reprezentanţii municipalităţii spun că proiectul va fi analizat pentru a se vedea dacă este oportun sau nu.

Consilierul Constantin Buleteanu speră că proiectul “Includere cartier Panduraşu în traseele constante ale operatorului de transport în comun Transloc SA Târgu Jiu” va intra pe ordinea de zi a şedinţei din luna martie. În expunerea de motive

Buleteanu îşi fundamentează propunerea pe faptul că vor fi suplimentate veniturile Transloc şi că se va veni în sprijinul elevilor Liceului „Virgil Madgearu”, salariaţilor Fabricii de Confecţii, cât şi ai firmelor care operează în zona Narciselor. „De asemenea, se doreşte asigurarea mijloacelor de transport şi pentru persoanele care la bucurie sau necaz vin spre lăcaşurile de cult (nu este relevantă apartenenţa la un cult religios sau altul) amplasate într-o zonă in care doar mijloacele de transport în regim de taxi operează. Nu în ultimul rând prin acest culoar de deplasare se vrea ca investiţiile viitoare pe care Primăria Municipiului Târgu Jiu urmează să le realizeze în zona fostelor unităţi militare de la care a preluat terenuri şi active, să fie atractive pentru prestatorii de servicii sau consumatori”, spune Buleteanu.

Consilierul PPDD se aşteaptă ca proiectul său să fie pus pe ordinea de zi a şedinţei din luna martie. „Proiectul a fost înregistrat luni, după şedinţa de Consiliu Local. Am depus expunerea de motive şi un tabel cu 100 de semnături de la oamenii care s-au adresat primăriei. Cu siguranţă, proiectul va intra pe ordinea de zi a următoarei şedinţe şi cred că va fi aprobat întrucât sunt susţinut de ceilalţi colegi din Consiliu Local”, a declarat Buleteanu.

La rândul lor, reprezentanţii municipalităţii spun că proiectul va intra pe ordinea de zi, numai dacă se va considera că solicitarea consilierului PPDD este oportună. „Domnul consilier Buleteanu a depus un proiect de hotărâre privind introducerea unui mijloc de transport în comun în cartier Panduraşu. Urmează ca acesta să fie analizat de aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu pentru a vedea dacă este oportună sau nu solicitarea dumnealui. În urma analizei se va face un referat de specialitate după care va fi discutat în comisiile de specialitate şi în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna martie”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: