Tăriceanu despre înscrierea lui Dian Popescu în ALDE

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că senatorul Dian Popescu, intrat astăzi în partid, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi. Dian Popescu are o primă condamnare, dar nu este definitivă.

„Cred că, în general, față de oricine, indiferent că sunt politicieni sau nu, cred că trebuie să ne abținem să catalogăm sau să etichetăm oamenii până ce instanțele nu se pronunță. Justiția n-o facem noi, justiția o fac judecătorii, prin instanțe“.

Fostul coleg al lui Dian Popescu, Ionuţ Stroe, a declarat că senatorul a plecat înainte să fie dat afară pentru că nu mai corespunde criteriilor PNL. "Foarte mulți spun lucruri hazlii în momentul în care părăsesc o structură politică. Dl senator în cauză este unul din exemplele care nu mai cadrau cu acele criterii de integritate și performanță politică pe care PNL le impusese acum ceva timp. De altfel, organizația din care provenea senatorul respectiv propusese structurii excluderea dânsului, care se afla pe ordinea de zi a acestei întâlniri. Urmare a demisiei, acest punct a fost exclus", a afirmat Ionuț Stroe.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: