Tăriceanu se face gorjean pentru un loc în parlament

Dian Popescu şi Telu Pârvulescu sunt doi dintre posibilii candidaţi ai PNL Gorj la alegerile parlamentare, sub sigla USL. Cum ambii au trecut prin arestul IPJ Gorj, pe baza mandatelor semnate de procurorul Moţa, liberalii ar putea fi nevoiţi să se orienteze către candidaţi desemnaţi de la centru. Nu întâmplător, deja se vehiculează astfel de nume, unul dintre ele fiind cel al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte PNL Gorj, a comentat noile informaţii.

Reporter: Domnul Tăriceanu va candida la alegerile parlamentare pe un colegiu din Gorj?

M.C.: Am văzut şi eu pe surse că se acreditează această idee. Ceea ce vă pot spune este că, în luna septembrie, PNL va avea o delegaţie permanentă la nivel naţional, o delegaţie unde se vor discuta toate problemele apărute pentru alegerile parlamentare. Deocamdată oficial nu ni s-a transmis nimic de la conducerea naţională, dar cu siguranţă domnul Călin Popescu Tăriceanu, ca fost prim ministru şi ca om politic al acestei ţări, ar avea şanse pe orice colegiu din ţară unde ar candida. Cunoaşte problemele din orice colţ al ţării şi ar avea un proiect de candidatură în orice colegiu din România.  Este membru PNL şi ar fi un candidat puternic, o personalitate a vieţii politice, economice şi sociale din România, deci cu siguranţă un astfel de candidat l-ar dori probabil orice organizaţie. Vă spun încă o dată că nu e nimic oficial. Aşteptăm delegaţia permanentă, aşteptăm Biroul Permanent Naţional şi să vedem ce negocieri vor fi şi cu Partidul Social Democrat în cadrul USL, şi apoi nominalizăm şi candidaţii.  Domnul Tăriceanu este o personalitate care face faţă în orice colegiu din ţară.

Rep.: Domnul Dumitru Pârvulescu este în cărţi pentru alegerile parlamentare?

M.C.: Domnul Telu Pârvulesu nu a activat ca om politic la organizaţia de la Gorj, deci nu s-a remarcat prin activităţi politice, ci prin profesionalism şi de aceea cred că a rezistat şi a fost menţinut în funcţii de conducere. Din câte ştiu eu a avut o activitate foarte bună la finanţe şi i-au fost recunoscute meritele, de aceea nu au existat motive politice de schimbare. Dumnealui a fost remarcat în activitatea din administraţie şi nu prin activitatea politică. Din ce ştiu eu nu s-a implicat niciodată şi nu a spus că îşi doreşte o candidatură la parlamentare.

Rep.: Domnul Marcel Romenscu şi-a făcut adeziune la PNL?

M.C.: Din ce ştiu eu, deocamdată nu a făcut o astfel de cerere şi dacă va face aceasta va fi  analizată în Biroul Permanent Judeţean. Se spune că domnul Romanescu şi-ar dori o funcţie de conducere, dar din ce am vorbit eu cu dumnealui nu vine într-un partid pentru funcţie. Având în vedere personalitatea şi activitatea dumnealui, în statutul PNL-ului există stipulat că membrii marcaţi ai vieţii politice, economice sau sociale pot fi promovaţi într-o funcţie de conducere la intrarea în partid. Aşa s-a întâmplat în cazul domnului Claudiu Săftoiu şi aceeaşi posibilitate ar fi şi pentru domnul Marcel Romanescu.

Rep.: Se discută că domnul Marcel Romanescu va fi urmat de demisionarii din PP-DD…

M.C.: Avem trei cazuri speciale: domnul Marcel Romanescu care acum se orientează politic şi avem cele şase persoane plecate de la PP-DD. Cei şase din câte ştiu eu vor merge toţi în acelaşi partid. În cazul în care vor să facă echipă, trebuie să depună adeziuni şi să fie discutate în BPJ. Dacă vor fi acceptate atunci pot intra în echipă. Sunt oameni care au făcut politică şi acum îşi doresc să-şi reia viaţa politică sub o altă umbrelă, sub sigla altui partid.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: