Taşcău şi Sucitu, martori de lux în procesul lui Carmen Alioani

Omul de afaceri George Sucitu şi directorul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, Dorin Taşcău, au fost audiaţi ieri ca martori în procesul de evaziune pe care îl au femeia de afaceri Carmen Alioani şi spaniolul Eduard Martin Mato, partener al acesteia.

Alioani e trimisă în judecată pentru o evaziune de 120.000 de lei, fiind acuzată că ar fi luat de la spaniol nişte facturi pentru o tranzacţie fictivă, la termenul de ieri Mato nevenind la instanţă. Au venit, în schimb, martorii Sucitu şi Taşcău, audierea celor doi durând doar câteva minute.

Practic, nici judecătorul de caz, nici reprezentantul Parchetului şi nici avocaţii nu au prea avut ce să îi întrebe pe aceştia, nimeni neînţelegând, de fapt, ce caută ei ca martori la proces. De altfel, nici Sucitu şi nici Tașcău nu au înţeles care a fost rolul lor în proces, procurorul care a instrumentat ancheta propunându-i pentru audiere întrucât Alioani a cumpărat de la Dorin Taşcău patru apartamente. Două le-a luat pe firma sa de construcţii, iar două în nume propriu, trei dintre ele fiind mobilate de către firma pe care o deţine omul de afaceri George Sucitu.

Cei doi martori au venit la instanţă, au jurat cu mâna pe Biblie, au spus că au vândut, respectiv, au mobilat, după caz, apartamentele şi nimeni nu a mai avut nicio treabă cu ei, fiind greu de înţeles ce relevanţă aveau declaraţiile lor. Dosarul vizează totuşi o tranzacţie cu utilaje folosite la modernizarea drumului dintre Rovinari şi Filiaşi cu ani în urmă, iar legătura cu apartamentele şi mobila pentru care au fost audiaţi martorii nu a fost înţeleasă de nimeni. În dosar mai este de audiat un singur martor, un angajat al lui Sucitu care a luat măsurile pentru mobila lui Alionani, declaraţia sa părând de pe acum la fel de „interesantă” cu cea a martorilor de ieri, până în Paşti fiind posibilă pronunţarea unui verdict. În acest dosar Carmen Alioani a fost reţinută pentru 24 de ore, ea declarându-se mereu nevinovată.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: