Taxa de poluare este ilegală. Gorjeni îşi pot recupera banii de la Finanţe

Gorjenii au mari şanse să-şi recupereze banii daţi pentru taxa de primă înmatriculare a autovehiculelor aduse din străinătate. Curtea europeană a stabilit că această taxă este ilegală. Foarte mulţi gorjeni au acţionat în instanţă această taxă, însă dosarele le-au fost blocate la Curte de Apel Craiova.

Sute de gorjeni au contestat în instanţă taxa de poluare aplicată cu ocazia primei înmatriculări în ţară pentru maşinile aduse din străinătate. Dacă Tribunalul Gorj le dădea dreptate gorjenilor, dosarele lor erau blocate la Curtea de Apel Craiova. Curtea Europeană a stabilit că această taxă este ilegală, iar gorjenii au acum posibilitatea să-şi recupereze banii. Avocatul Gheorghe Pecingină are peste 350 de dosare care au aşteptat pe raft decizia Curţii Europene. „Pot să vă spun că am peste 300 de dosare de recuperare a taxei de poluare. A fost destul de greu, deşi ştiam că această taxă este ilegală, aveam nevoie de un răspuns de la Curtea Europeană. Magistraţii de la Tribunalul Gorj ne dădeau câştig de cauză, iar la Curtea de Apel Craiova cauzele erau suspendate. Acum Curtea Europeană a declarat ilegală această taxă de poluare şi o să repunem pe rol toate dosarele pentru recuperarea taxelor”, spune Gheorghe Pecingină.

Reprezentaţii Direcţiei de Finanţe Publice nu au primit nimic oficial, însă sunt dispuşi să le înapoieze banii celor care au achitat taxa de poluare. „Noi nu am primit nimic, dar am auzit ceva legat de această taxă de poluare. Dacă primim oficial şi este prevăzut în legislaţie trebuie să dăm banii oamenilor înapoi”, spune Ion Cupă, directorul Direcţiei de Finanţe Gorj.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: