Taxe neschimbate pentru vânători şi pescari până în 2016

Patru ani de zile de acum încolo vânătorii şi pescarii din judeţ vor plăti aceeaşi taxă pentru a putea trage cu puşca sau da cu undiţa în locurile în care doresc.

Adunarea Generală a asociaţiei judeţene de profil a stabilit la sfârşitul săptămânii trecute ca inclusiv în 2015 valoarea cotizaţiei să rămână neschimbată, taxele fiind până acum, de regulă, majorate anual. Vânătorii au o cotizaţie de achitat de 1050 de lei, dar, dacă plătesc totul până la 30 aprilie cuantumul rămâne de 1000 de lei, ca până acum, fiind acordată o reducere.

„Sunt şi alte bonusuri pentru membrii noştri. Pentru mistreţ cuantumul scade de la 600 de lei la 500, pentru căprior de la 900 de lei reducem până la 600 de lei piesa întreagă, iar la fazani rămâne neschimbată. În plus, la fazan dăm autorizaţii pentru grupă, iar pentru raţe taxa e de doar 10 lei pentru întreaga grupă de cinci membri. Se va plăti doi lei pentru raţe, ceea ce nu cred că poate fi considerat mult”, ne-a declarat directorul Nicolae Tonca.

Pescarii vor avea o taxă anuală de 50 de lei, valabilă şi ea inclusiv în 2015, Tonca spunând că în primăvara aceasta va fi achiziţionat puiet piscicol din diferite specii de zeci de mii de lei, pentru repopularea apelor din judeţ. Banii nu vor fi folosiţi însă doar pentru aşa ceva, ci şi pentru achiziţionarea unei maşini de teren. „Cred că eram ultima asociaţie din ţară care mergeam cu Papucul pe teren. Am fi luat şi acum tot aşa ceva, numai că nu se mai fabrică nimic de teren în România şi ne vedem nevoiţi să achiziţionăm altceva decât am luat până acum. Vom cumpăra şi o cositoare subacvatică pentru a igieniza apele, dorim să facem nişte lucruri frumoase pentru membrii noştri şi cred că vom şi reuşi în următorul mandat de 4 ani”, mai spune Tonca.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: