Telescaunul de la Rânca, administrat de constructor şi în acest sezon

Telescaunul de la Rânca va fi administrat şi în acest sezon tot de către constructor din cauză că autorităţile judeţului nu au reuşit să demareze procedura de licitaţie. Şeful Serviciului Salvamont Gorj spune că, în momentul de faţă, un evaluator încearcă să stabilească redevenţa pe care ar trebui să o plătească anual cel care va câştiga licitaţia. Traseul telescaunului porneşte de la ultimele cabane din nordul staţiunii şi ajunge la jumătatea vârfului Păpuşa. Acesta are o lungime de 980 metri, o diferenţă de nivel de 300 de metri şi deserveşte trei pârtii cu grad de dificultate mediu-avansat.  

Reporter: Cine va administra în această iarnă telescaunul de la Rânca?

Sabin Cornoiu: Şi iarna aceasta telescaunul va fi administrat tot de către constructor pentru că nu s-a demarat procedura de licitaţie. S-a făcut revizia, iar odată cu prima zăpadă va fi pus în funcţiune. Constructorul şi-a dat interesul pentru ca lucrurile să meargă bine. În această toamnă a mărit parcarea cu încă 50 de locuri, iar acum ar fi asigurate circa 150 de locuri. De asemenea, s-au renovat toaletele, scările de acces şi unitatea de alimentaţie publică, toate lucrările fiind efectuate pe cheltuiala constructorului.

Rep.: Când va fi organizată o licitaţie?

S.C.: Din câte ştiu eu, documentele pentru licitaţie au fost depuse şi se aşteaptă avizele de la instituţiile centrale în vederea demarării licitaţiei. În momentul de faţă, există un evaluator care calculează redevenţa pentru cel ce va concesiona telescaunul. Se vor avea în vedere numărul de turişti, veniturile şi cheltuielile, iar în funcţie de acestea se va stabili o sumă anuală. Telescaunul se va concesiona pe o perioadă mare, probabil 5-10 ani, pentru a se asigura siguranţa investiţiilor pe care le va face cel ce-l va concesiona.

Rep.: Cu ce alte noutăţi vine Rânca în sezonul de iarnă?

S.C.: Pe lângă cele 4 pârtii de schi din centrul staţiunii şi pe lângă pârtia de la telescaun, în această iarnă vom da în folosinţă o nouă pârtie pentru copii. Pârtia va fi amenajată la intrarea în staţiune şi va avea în jur de 300 de metri.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: