Țepari ai Rompetrol și Arcelor Mittal, condamnați la Gorj

Trei bărbați care în primăvara anului trecut au fost reținuți și arestați de polițiștii și procurorii gorjeni  pentru că s-au folosit de file CEC fără acoperire în bancă pentru a cumpăra mărfuri pe care nu le-au plătit și-au primit acum pedeapsa din partea instanței de judecată. Magistrații Tribunalului Gorj au decis ca fiecare dintre cei trei să execute pedepse privative de libertate, în cazul a doi dintre inculpați aceștia având pedeapsa ca și executată pentru că au stat în arest preventiv aproape cât au fost acum condamnați de către judecători.

Astfel, Gheorghe Dragomir a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare, el stând după gratii circa 9 luni, amicul său Călin Flavius Bodea fiind și el condamnat la un an și 4 luni de închisoare, în arest preventiv stând de pe 24 aprilie anul trecut până pe 14 februarie anul acesta. Pedeapsa cea mai mare în acest dosar a primit-o Marius Cristinel Velican, care a fost condamnat la 2 ani și 8 luni. El va sta însă în spatele gratiilor mult mai mult, 6 ani, 4 luni și 25 de zile întrucât este recidivist și mai avea un rest dintr-o altă pedeapsă, primită anterior pentru fapte similare. Bărbatul a fost condamnat împreună cu amicii săi să despăgubească cu sute de mii de lei firmele pe care le-a înșelat cu cecuri false.

„Obligă inculpaţii Velican Marius Cristinel, Dragomir Gheorghe şi Bodea Călin Flavius la plata către partea civilă SC. ArcelorMittal Construction România S.A. a sumei de 244.284,30 lei reprezentând despăgubiri civile. Obligă inculpaţii Velican Marius Cristinel şi Dragomir Gheorghe la plata către partea civilă S.C. Rompetrol Downstream SRL. A sumei de 25.092,73 lei cu titlu de despăgubiri civile. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituit în cursul urmăririi penale prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, se arată în decizia instanței, care nu este definitivă, dar prin care celor trei inculpați li se interzice și ca pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei, să mai fie administratori de firmă sau comercianți.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: