Terenurile din Slivileşti se surpă din cauza microcarierelor

Microcarierele deschise în apropierea comunei Slivileşti dau mari bătăi de cap localnicilor! Oamenii spun că terenurile au început să se prăbuşească, la fel şi drumul care leagă Slivileşti de Motru. Deşi au încercat să discute cu responsabilii de la aceste microcariere, nimeni nu îi ascultă.

Microcarierele au fost deschise în urmă cu trei ani. De atunci a început coşmarul oamenilor. Se pare că firma respectivă a cumpărat o suprafaţă de teren mai mică decât cea afectată de exploatarea minieră. Astfel au fost afectate şi terenurile din vecinătate. Localnicii au ajuns acum să îşi păzească terenurile. În fiecare zi urmăresc excavatoarele de frică să nu ajungă în apropiere şi terenurile să se surpe. „Venim şi ne uităm în fiecare zi, să vedem pe unde au mai ajuns excavatoarele. Nu avem ce face, nimeni nu bagă în seamă”, spune un localnic.

Şi problemele continuă. Afectat de microcariere este şi drumul care face legătura Slivileşti- Motru. Deoarece este tranzitat de maşini de mare tonaj încărcate cu cărbune, drumul a devenit impracticabil.

Oamenii au încercat să vorbească cu responsabilii microcarierei, dar în zadar, nimeni nu îi bagă în seamă. „Am încercat să vorbim cu cei de la carieră, dar nu avem cu cine, nimeni nu ne bagă în seamă”, spun oamenii. Nici autorităţile locale nu vin în sprijinul  oamenilor. „Nu avem ce să face, noi nu ştim că ar fi nereguli”, a declarat Vasile Stoichiţescu, viceprimarul comunei  Slivileşti.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: