Termen în procesul privind închiderea depozitului de cărbune

Complexul Energetic Oltenia a dat în judecată Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj. Compania energetică vrea să obțină pe calea instanței suspendarea deciziei prin care autoritățile de mediu au blocat activitatea depozitului de cărbune de la cariera Roșia pentru că nu a fost mutat din zona blocurilor din Rovinari. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru marți, 21 iunie.

Autorităţile de mediu au suspendat activitatea depozitului de la cariera Roșia pentru 6 luni după ce compania energetică nu l-a relocat în termenul impus prin autorizaţia de mediu revizuită. După depunerea unei plângeri prealabile de către CE Oltenia la APM Gorj, autorităţile de mediu a revocat temporar decizia de suspendare a activităţii depozitului, astfel încât compania să poată epuiza stocul de 38.000 tone de cărbune existent. Această permisiune expiră în data de 23 iunie, pentru că răgazul a fost pentru o săptămână.
Reprezentanţii Agenţiei de Mediu cred că magistraţii gorjeni nu se vor pronunţa în această speţă chiar de la primul termen de judecată. "Probabil se va cere un alt termen pentru a-şi fundamenta toate deciziile şi toate părerile, pentru că actul de revocare pe care noi l-am emis este până la 23 iunie, efectiv în 21 când se discută, actul este revocat de fapt. Instanţa poate să ia act şi de acest lucru, după care este posibil să fie un nou termen", a mai spus directorul APM Gorj.
Dacă societatea Complexul Energetic Oltenia va pierde procesul cu Agenția de Mediu, va trebui să transporte cărbune direct de la carieră în termocentrală, pe liniile de benzi transportoare, în lipsa unui depozit.

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: