Termen pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit

Persoanele fizice care au realizat în anul 2012 venituri din salarii şi asimilate îşi pot exprima opţiunea privind destinaţia celor 2% din impozitul anual până luni, 27 mai, inclusiv.  Acest lucru se poate face prin completarea şi depunerea unei cereri, respectiv formularul 230. “Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, câştigul net anual din transferul titlurilor de valoare, câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul DGFP Gorj.

În categoria nonprofit sunt cuprinse: asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociaţiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, în măsura în care, potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare desfăşoară activităţi nonprofit, iar sumele primite din impozit să fie folosite în acest scop.

În anul 2012, un număr de 39.158 de gorjeni au direcţionat cei 2% din impozitul pe venit. Marea majoritate au optat pentru susţinerea lăcaşelor de cult, sindicatelor, caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor, asociaţiilor şi fundaţiilor.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: