Termen prelungit pentru subvenţia la vacile din zonele defavorizate

Producătorii de lapte mai au timp pentru a solicita subvenţia de la APIA. Termenul de depunere a cererilor de plată aferente “Ajutorului specific pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate” a fost prelungit până la data de 20 septembrie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a prelungit, până la data de 20 septembrie, termenul limită până la care producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate pot depune cererea de plată. Prin urmare, termenul de efectuare a controlului la faţa locului va fi prelungit până la data de 30 noiembrie a anului, pentru verificarea la faţa locului a existenţei vacilor de lapte în locaţiile menţionate în cererea de solicitare. “Iniţial, termenul limită de depunere a cererilor a fost data de 31 august. Acest termen a fost prelungit tocmai pentru ca toţi producătorii de lapte din zonele defavorizate să poată solicita sprijinul. Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Gorj s-au depus 453 de cereri pentru un efectiv de 2400 de capete bovine”, a declarat Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale sau familiale.

CONDIŢII

Pentru a beneficia de acest ajutor, solicitanţii trebuie să deţină un efectiv cuprins între 2 şi 15 ca­pete vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie. De asemenea, este obligatorie înregistrarea beneficiarului care solicită ajutorul în sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cota de lapte pentru livrări şi/ sau vânzări directe, la Serviciul de Administrare a Cotelor de Lapte şi  înscrierea în RNE a efectivului total de vaci de lapte deţinut în exploa­taţie.

OBLIGAŢIE
Fermierul trebuie să menţină în exploataţie efectivul de vaci, să permită autorităţilor să efectueze controale şi să comunice acestora orice modificări ale informaţiilor declarate. Dacă nu respectă aceste condiţii, fermierii se pot alege cu reducerea sau chiar sistarea ajutorului primit de la APIA. 

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: