Terorismul, imposibil de combătut

Al treilea război mondial, care pare să fi început deja, va fi unul de gherilă. Va fi o sumă de mici războaie, care spre deosebire de războiul convenţional, va avea drept ţintă civilii. După celebrul „11 septembrie”, atentatele s-au înmulţit şi s-au răspândit peste tot în lume. Probabil este doar o chestiune de timp să ajungă şi în România. Europa de Vest este deja sub asediul teroriştilor, unii dintre ei infiltraţi în valul de imigranţi din toamnă, alţii născuţi şi crescuţi în Occident. Anul acesta se anunţă un val şi mai mare de imigranţi, iar teroriştii fac tot mai mulţi adepţi în rândul adolescenţilor occidentali, slab instruiţi şi fără viitor. Cu toate acestea, ţările civilizate nu pot întoarce spatele copiilor, bărbaţilor şi femeilor care fug de război. Tocmai pentru că au un grad ridicat de civilizaţie.

Cât vor rezista oare? Când vor renunţa europenii la umanitate? Ultimul act de terorism a fost chiar în noaptea dintre ani, la Koln, unde aproape o sută de femei au fost agresate sexual şi tâlhărite de „bărbaţi cu trăsături arabe”, după cum i-au descris. Pe surse, poliţia vorbeşte de circa o mie de bărbaţi care au comis tâlhării şi violuri în grup, pe străzile oraşului german, în mod coordonat.

Europa nu este pregătită pentru astfel de probleme. Nu are cum să fie. Franţa nu şi-a revenit nici acum după atentatele de anul trecut. Oricât de mulţi bani ar investi în serviciile de informaţii, oricât ar închide graniţele, nu va fi suficient. Plus că europenii nu vor accepta uşor să trăiască cu militari pe străzi, zi de zi, adică să renunţe la propria libertate. Poate doar atunci când pericolul va fi la fiecare colţ de stradă.

Şi atunci, ce este de făcut? Poate că o soluţie ar fi ca imigranţii să fie cazaţi în centre speciale, cam cum erau cândva pentru refugiaţii politici. Adică să nu poată circula liberi pe străzi. Să li se ofere protecţie în faţa războiului, dar nu cu preţul terorizării propriei populaţii. Altfel, fiecare european va tinde să îşi apere familia, îşi va lua armă şi îşi va face singur dreptate. Pe termen mediu însă, minţile luminate ale politicii internaţionale trebuie să găsească soluţii pentru stingerea conflictelor, astfel încât arabii să poată rămâne în ţările lor, cu cultura lor greu de înţeles şi asimilat în Europa.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: