Testări gratuite pentru trichineloză efectuate la Căminul Cultural

Autoritățile locale din Gorj dau startul sezonului de tăiat porcii și pentru nu a avea surprize neplăcute vor fi deschise și centrele de examinare a cărnii pentru depistarea trichinelozei. 

În comuna Bălești, localnicii pot examina gratuit carnea începând din 26 noiembrie și până pe 22 decembrie între orele 9.00 și 16.00 la sediul Căminului Cultural. 

 ”Având în vedere că în perioada sezonului rece va începe tradiționala sacrificare a porcului, Primăria Bălești vine în sprijinul cetățenilor din comuna noastră pentru examinarea gratuită a trichinelozei. Pentru efectuarea corectă a analizelor trebuie să se preleveze probe din mușchii limbii și din mușchii pilieri. Pentru a beneficia de gratuite, proprietarul trebuie să se prezinte la analize cu actul de identitate din care să rezulte că are domiciliul sau reședința în comuna Bălești”, anunță primarul din comuna Bălești, Mădălin Ungureanu.

Localnicii din Bălești trebuie să mai știe că pot beneficia de gratuitate și la asomarea porcului de Crăciun. Tot ce trebuie să facă proprietarii de animale, este să se programeze cu cel puțin două zile înainte de sacrificarea porcilor.

Pentru cele două servicii oferite gratuite de autoritățile locale, băleștenii trebuie să ia legătura cu Ionuț Grecu sau să sune la 0728/262.158.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: