Testări pentru elevii din clasa a IV-a

Elevii gorjeni din clasa a IV-a au trecut ieri prin emoțiile evaluărilor pilot, aplicate pentru cunoașterea nivelului de pregătire al acestora. Testările au fost aplicate la nivel național, din județul Gorj fiind selectate Școala Generală Polovragi, Școala GeneralăAlexandru Ștefulescuși Grupul Școlar Baia de Fier. Probele au fost susținute la limba românăși matematicăși au durat câte 40 de minute.

Peste 200 de elevi din județul Gorj au susținut ieri evaluările pilot necesare pentru determinarea nivelului de pregătire al acestora. Doar pentru copiii din opt clase de a IV-a  de la nivelul județului au fost aplicate testele la matematică și limba română, în vizorul specialiștilor fiind atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural. Pentru organizarea celor două probe ce au durat 80 de minute s-au luat măsuri întocmai ca la un  examen. Elevii au fost așezați singuri în bănci, în ordine alfabetică. ”Au fost aplicate teste la limba română și la matematică. Au fost opt tipuri de teste cu itemi amestecați. Probele au durat câte 40 de minute cu pauză de zece minute între ele. Elevii au fost lăsați în sălile lor clasă, însă au fost așezați singuri în bănci, în ordine alfabetică. În timpul probelor au fost supravegheați de doi profesori asistenți, alții decât cei de la clasă”, spune directorul adjunct al Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, Lelia Stângă. Această evaluare pilot a fost aplicată asupra unui eșantion de elevi pentru ca Institutul de Științe ale Educației să facă un studiu, o cercetare asupra nivelului de pregătire asupra nivelului de pregătire a elevilor la finalul clasei a IV-a și pentru a vedea cum reacționează la astfel de teste. ”Testele nu se notează cu un calificativ sau notă, ci se acordă un scor pentru fiecare item, ce va fi interpretat de cercetători”, mai menționează directorul adjunct al instituției. Evaluările nu se opresc însă aici. Pe 16 mai sunt programate testările pentru elevii din clasa a VI-a, iar pe 22 și 23 mai vor fi evaluați copiii de clasele a II-a. În aceste evaluări vor fi cuprinși și copiii de la Școala Generală ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și de la Școala Generală Padeș.

COMISIE

Pentru această evaluare a fost format și un administrator test, care a avut sarcina de a distribui subiectele în școli. Acesta a fost ales din profesorii din județ, însă exterior școlii. ”Au fost instruiți și selectați anterior probelor și corectorii, care sunt învățători din afara școlii, iar la nivelul unității de învățământ a fost constituită o comisie de organizare a evaluării pilot la clasa a IV-a, formată din președinte, un informatician și patru membrii”, explică Lelia Stângă.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: