Tilea (Hidroelectrica): Am vorbit cu Borza despre desfiinţarea sucursalei Târgu Jiu!

Directorul Hidroelectrica Târgu Jiu, Cătălin Tilea, se declară îngrijorat de situaţia companiei pe care o conduce. Acesta spune că a purtat o discuţie cu administratorul judiciar Remus Borza, privind desfiinţarea sucursalei, dar şi cu autorităţile. Acesta a subliniat urmările aplicării acestei idei. Şi liderul de sindicat Decebal Sulea îl atacă pe Remus Borza. Spune că acesta dă oamenii afară doar de dragul de a-i da, fără salarii compensatorii.

Reporter: Domnule director, care sunt noutăţile privind situaţia Hidroelectrica? Se discută de concedieri, apar în presă tot felul de informaţii.

Cătălin Tilea: Eu mi-am făcut datoria, ca să spun aşa, am vorbit şi cu administratorul special, am fost la Bucureşti. S-a vehiculat în presă şi anunţurile acestea că se va desfiinţa un anumit număr de sucursale printre care şi Târgu Jiu ne îngrijora. Asta era principala problemă, după discuţia de ieri cu administratorul judiciar sperăm că nu dispare o firmă din judeţ şi din oraş.

Rep.: Se doreşte desfiinţarea Sucursalei Târgu Jiu?

C.T.: Nu numai pe cea de la Târgu Jiu, mai multe, dar după cum aţi văzut în presă, se vor comasa mai multe sucursale.

Rep.: Ce urmări va avea?

C.T.: Dacă se va întâmpla acest lucru şi se va face uzină va pleca multă TESA acasă, personalul de producţie va rămâne. Mai sunt 101 de oameni la TESA, după programul de restructurare de la începutul anului.

Rep.: Aţi discutat cu autorităţile locale?

C.T.: Au fost informate de mine ca director, treaba autorităţilor locale este să nu fie indiferente la ce se întâmplă. I-am explicat şi domnului Borza că nu e o sucursală mică, facem parte din Bazinul Jiu, nu e cât Dunărea sau Oltul, dar poate să existe aici o sucursală şi să sperăm că lucrurile vor fi înţelese.

Rep.: Când vom afla dacă această sucursală va fi sau nu desfiinţată.

C.T.: Nu ştiu, doar administratorul judiciar poate să spună.

Rep.: În curând încep interviurile pentru postul de manager al Sucursalei Târgu Jiu. Se mai ţin, în actualele condiţii. V-aţi înscris?

C.T.: Da, m-am înscris. Nu ştiu nici dacă se vor mai ţine aceste interviuri, probabil că vom fi anunţaţi.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: