Tineri de la „casa de copii“, bătuţi de poliţiştii comunitari

Mai mulţi tineri acuză poliţiştii comunitari din Târgu-Jiu de rele tratamente. Ei spun că au fost bătuţi în nenumărate rânduri de către aceştia fără a fi vinovaţi cu ceva. Şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, spune că tinerii sunt mari scandalagii iar angajaţii lui nu au intervenit decât să îi despartă. Tinerii s-au săturat de bătăile poliţiştilor comunitari şi sunt decişi să se adreseze Drepturilor Omului.

Tinerii în cauză provin de la casele de copii şi locuiesc în internatul Grupului Şcolar Forestier din Târgu-Jiu unde au fost repartizaţi de primărie după ce au împlinit 18 ani. Ei spun că o mică ceartă între ei se termină de fiecare dată cu bătaie din partea poliţiştilor comunitari. Aşa s-ar fi întâmplat şi luni seară când doi dintre ei s-au luat la harţă pentru o pereche de adidaşi iar şeful de palier al căminului a anunţat poliţia comunitară.

Tinerii, terorizaţi de frică

„Am fost bătut la poarta liceului de către Poliţia comunitară, cred că au fost în jur de 12 poliţişti. M-au adus jos în baraca unde stă paznicul şcolii să-mi ia datele  de pe buletin, după ce au notat datele au început să mă lovească cu pumnii şi cu picioarele, am leşinat şi m-au aruncat lângă o pompă unde m-au udat cu apă ca să-mi revin”, a fost declaraţia şocantă a lui  Gheorghe Armăşoiu.

„M-au luat din cameră şi au început  să mă bată, unul dintre ei mi-a dat câteva palme iar celălalt m-a lovit cu bulanul şi cu picioarele. Nu este prima dată când sunt bătut, ghereta de la poarta şcolii este locul unde aceştia ne bat de câte ori au chef”, susţine Iliuţă Sanda de 29 de ani.

„Nu am făcut nimic dar pentru că cei doi s-au certat pentru adidaşi la mine în cameră am fost şi eu luat la trei de poliţiştii comunitari. După ce mi-au pus cătuşele au început să mă lovească mi-au dat cu picioarele pe unde au nimerit, în cap, în burtă, peste tot”, susţine tânărul Florin Liipan  

Tudor: „Voi propune să fie evacuaţi“

Şeful Poliţiei Comunitare Tg-Jiu, Ion Tudor spune că tinerii fac deseori scandaluri şi ameninţă că vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului dacă nu îşi vor revizui comportamentul  „A sunat  responsabilul de cămin şi am intervenit. Când au ajuns echipele acolo era un scandal în toată firea, uşi dărâmate, geamuri sparte şi nu e prima dată când se întâmplă asta. Dacă nu îşi văd de treaba lor şi vor continua să facă scandal voi propune Consiliului Local să fie evacuaţi, oricum printre cei care stau legal acolo au mai apărut şi alţii pe care nu îi cunoaştem”, declară acesta.

Tinerii spun că le este teamă să facă plângere la parchet împotriva poliţiştilor comunitari întrucât nu au unde să se ducă dacă vor fi daţi afară din cămin, fiind deja ameninţaţi de către poliţiştii comunitari că vor rămâne pe drumuri. Tinerii au cerut ajutorul unei angajate a Direcţiei de Asistenţă şi protecţie Socială pentru realizarea unui tabel prin care solicită aflarea drepturilor lor.

Sunt permise bătăile în mod repetat a acestor tineri, şi aşa într-o situaţie foarte grea?

Declaraţie

„Mi-au spus să tac din gură şi să nu merg la presă dacă vreau să mai stau în cămin, Îmi e frică să nu mă dea afară”, spune tânărul Iliuţă Sanda

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: