Tinerii PDL sprijină elevii liceului teologic

Cei mai buni elevi ai Liceului Teologic din  Tg.Jiu, premianţi şi olimpici naţionali, au vizitat săptămâna aceasta sediul Parlamentului României şi expoziţia fotografică “Acasă la Brâncuşi”, care va rămâne la sala Costantantin Brâncuşi până în 27 octombrie 2009. La solicitarea cadrelor didactice,  acţiunea a fost susţinută de către organizaţia de tineret a PD-L Gorj.

Nou venit în PD-L, fostul şef de la tineretul PSD, Dan Vâlceanu, s-a făcut repede remarcat prin acţiunile pe care le sprijină, de educaţie, cultură, sportive şi umanitare. El însuşi declara în emisiunea “Agenda locală “ a postului de televiziune Gorj Tv că, “odată ce s-a auzit despre contribuţia sa şi a colegilor săi, solicitările nu mai încetează.“ Ultimele dintre proiectele sale de susţinere vizează asigurarea transportului în ţară pentru o echipă de juniori baschetbalişti şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru copii la o grădiniţă şi o creşă din municipiu. În ceea ce priveşte ajutorul dat elevilor târgujieni, Dan Vâlceanu apreciază că “este omeneşte să-i ajuţi pe copii, mai ales când aceştia se dovedesc iubitori de cultură, artă şi tradiţii…”. Cei 38 de elevi, împreună cu cadrele didactice care i-au însoţit şi cu un reprezentant al organizaţiei de tineret, Adrian Pinoşanu, au fost primiţi la Camera Deputaţilor de către deputatul PD-L Severus Militaru, cel care le-a fost și ghid copiilor în sala expoziţională. “Este plăcut să şti că lângă noi sunt şi oameni cărora le pasă”, a declarat preotul dascăl Ion Sorin Bora, când a aflat că expoziţia din Parlament a fost donată fundaţiei Ion Bălan pentru a fi valorificată şi, cu banii obţinuţi, ajutaţi copiii.

Teodor Dădălău, artistul graţie căruia Gorjul a putut fi admirat de oricine a păşit pragul Palatului Parlamentului din 22 septembrie până la sfârşitul acestei luni, nu a fost deloc surprins de entuziasmul copiilor care învaţă la Liceul cu profil teologic, instituţia de învăţământ fiind una dintre cele căreia îi acordă cel mai mare credit, datorită rezultatelor de excepţie ale învăţăceilor. Elevii de aici s-au distins deja în numeroase concursuri de desen şi olimpiade naţionale şi au în derulare proiecte de invidiat. DanVâlceanu le-a promis că îi va sprijini și de acum încolo și a propus corului liceului, premiat de mai multe ori pentru interpretare, să susțină un concert cu ocazia sărbătorii Crăciunului, la Tg.Jiu și nu numai.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: