Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Tinerii, sprijiniţi de stat pentru a-şi deschide o afacere

Tinerii ar putea fi sprijiniţi de Stat pentru înfiinţarea unei microîntreprinderi. Proiectul de lege care prevede ca tinerii ce intenţionează să-şi deschidă propria afacere să nu plătească impozit pe salarii şi profit timp de trei ani, a fost lansat din nou in dezbatere publică de Ministerul Economiei.

Proiectul de lege prevede ca toate persoanele sub 35 de ani ce intenţionează să înfiinţeze o microîntreprindere să fie scutite trei ani de la plata impozitului atât pe salarii cât şi pe profit. În schimbul acestor facilităţi, tinerii trebuie ca la sfârşitul perioadei de trei ani să aibă un capital minim de 5.000 de euro. Vestea i-a bucurat pe tinerii care au de mult timp în gând să devină oameni de afaceri însă se gândesc de două ori înainte pentru că numărul mare de firme care au dat faliment i-a speriat. „Tatăl meu a avut o tâmplărie dar a închis-o cu timpul. Am vrut să o redeschid şi să mă extind să am propria mea afacere dar nu am reuşit, nu sunt bani. Dacă această lege ar intra în vigoare mulţi tineri ar încerca să îşi deschidă o afacere şi ar fi mai puţini şomeri”, a spus Alin Ungureanu din Târgu Jiu. Vor putea beneficia de aceste facilităţi doar tinerii care nu au mai avut anterior o firmă.  Vestea i-a bucurat şi pe cei care au simţit pe pielea lor cum e să ai o idee de afacere dar să nu o poţi pune în practică. Ion Şurlea, administratorul unei florării din Târgu Jiu salută ideea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri de a sprijinii tinerii întreprinzători. El povesteşte că i-a fost greu când a pătruns în mediul de afaceri. „Nu îşi trebuie exagerat de mulţi bani pentru a-ti deschide o firmă, pe mine m-a constat 900 de lei actele însă este greu apoi, trebuie să plăteşti tot felul de taxe la stat, şi de multe ori nu iei pe mere cât dai pe pere”, a spus acesta.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: