Toader, director cu concurs la primărie. Ce se întâmplă cu Rotaru!

Alina Toader a câştigat concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru postul de director executiv al Direcţiei de Protecție Socială Târgu Jiu. În aceste condiții, Marian Rotaru, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, poate rămâne în adjunct.

Alina Toader lucrează în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu de mulți ani. Înainte de a promova concursul pentru funcţia de director executiv, ocupa postul de director adjunct cu atribuţii de director plin. La concursul pentru postul de director executiv s-au înscris patru persoane, trei din cadrul instituţiei şi o alta din exterior. Concursul s-a încheiat marţi, 19 februarie, când s-a desfăşurat proba interviului.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a arătat încântat de faptul că selecţia a fost câştigată de Alina Toader. Spune că este printre puţinii şefi de direcţii din primărie căruia nu are ce să îi reproşeze. ”Nu este o surpriză pentru că, până la urmă, conduce destinele instituţiei de foarte mult timp. Are experienţa necesară, iar membrii noştri din comisie de la Bucureşti au fost chiar felicitaţi pentru prestaţia pe care a avut-o la concurs. Lucrând împreună de un an și jumătate, este omul care nu mi-a creat până în momentul de faţă niciun fel de problemă, nici ca persoană, nici ca instituție”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Marian Rotaru mai rămâne pentru o vreme director adjunct al direcției. Municipalitatea a motivat mutarea sa de la Direcția de Patrimoniu la Direcția de Protecție Socială prin prisma faptului că ar fi încurcat ancheta comisiei primăriei care verifică dacă imaginea instituției a fost prejudiciată și cum, după ce acesta a apărut într-o fotografie cu picioarele într-un lighean, iar o subordonată îi făcea pedichiura.

Municipalitatea spunea că l-a mutat la Direcția de Protecție Socială pentru că numai acolo era liber un post de director adjunct. Ori dacă Toader revenea pe post, administraţia locală trebuia să caute altă variantă pentru Rotaru.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: