Merge înainte cu propunerea de organizare a referendumului la Tismana

Ion Popescu, consilierul local independent de la Tismana care vrea ca localitatea să revină la statutul de comună, merge înainte cu acest demers. Popescu a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, care va fi supus avizului Consiliului Local în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni.

Ion Popescu spune că orașul Tismana trebuie să redevină comună pentru că aceasta este dorința cetățenilor. Și-a făcut și un plan de rezervă pentru situația în care consilierii locali nu vor fi de acord sau vor boicota ședința din 28 februarie.

Prin proiectul său, consilierul independent de la Tismana cere abrogarea unui articol din hotărârea de Consiliu Local din iulie 2016 privind organizarea referendumului pentru revenirea Tismanei la statutul de comună, cel care condiționa organizarea acestuia de modificarea legii 351/2001. ”Eu sunt purtătorul de cuvânt al cetățenilor. Dacă cetățenii vor, vom merge până în pânzele albe. Chiar dacă vor, am înțeles că se fac tot felul de planuri, să nu se prezinte nu știu câți consilieri, că domnul secretar nu o să semneze. Ne vom adresa judecătoriei, pentru că referendumul e prevăzut de lege. Că zice primarul că se pierd 15 milioane de euro. Ați văzut prin Tismana ceva de 80 de milioane de lei? Cred că a vrut să spună 1.5 milioane de euro cu marele parc multifuncțional”, a declarat Ion Popescu, consilier local la Tismana.

Popescu cere ca și această ședință să se țină la căminul cultural, pentru că, spune acesta, mulți cetățeni vor să ia parte la discuții.

Primarul din Tismana a explicat de ce s-ar pierde 15 milioane de euro. ”Secretarul m-a anunțat că va fi pe ordinea de zi a ședinței. Eu voi respecta hotărârile Consiliului Local. Secretarul spune că va informa Consiliul, în sensul că nu mai corespundem condițiilor de eligibilitate a proiectelor și vom da banii înapoi. Pe Aparegio, în proiectul care este în faza de aprobare, sunt sume care se vor derula pe aglomerarea oraș Tismana. Pentru sistem de alimentare cu apă sunt 3.107.689 euro, iar pentru rețeaua de canalizare și stația de epurare 10.690.599 euro”, a explicat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Edilul a precizat că la aceste sume se adaugă cele 2.5 milioane euro obținute deja pentru amenajarea parcului, a centrului de tineret și a unor drumuri.

Ce spune Aparegio

Conducerea Aparegio spune că Tismana nu ar pierde banii pentru apă și canal dacă ar deveni comună, doar că vor ajunge mai târziu. ”Trebuie revizuit proiectul și necesită alt timp. Trecerea de la statutul de oraș la cel de comună presupune alte acte administrative care întârzie proeiectul. Nu pierde Tismana finanțarea, dar ar întârzia proiectul cu 1 an”, a precizat Traian Pătrășcoiu, directorul societății Aparegio.

Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: