Tocăniţă de viţel şi ţuică, la aniversarea Muzeului de la Curtişoara

Gorjenii vor aniversa pe 17 august, 35 de ani de la înfiinţarea Muzeului Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtişoara. Festivitatea va fi una atipică în sensul că vor lipsi simpozioanele şi va predomina voia bună. Oricine doreşte să participe la eveniment este aşteptat cu braţele deschise de organizatori.

La aniversarea a 35 de ani de existenţă, reprezentanţii Muzeului Judeţean şi-au propus să lase prezentările şi simpozioanele de o parte şi să sărbătorească existenţa Muzeului Arhitecturii Populare cu produse ţărăneşti aş cum impune tradiţia. La manifestare vor fi prezente personalităţi culturale şi autorităţile publice locale. „Cu ocazia aniversării a 35 de ani de existenţă a Muzeului Arhitecturii Populare de la Curtişoara vom inaugura şi gospodăria de la Brădiceni, transferată de fosta directoare a muzeului, doamna Elena Udrişte, la sfârşitul anilor 70 a veacului trecut”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”.

Manifestarea va fi una atipică în sensul că se va pune accent mai mult pe punerea în valoare a unei gospodării tradiţionale gorjeneşti şi vor lipsi simpozioanele. „La această aniversare vor fi prezenţi oameni care au cunoscut-o personale pe Elena Udrişte, personalităţi ale culturii gorjeneşti şi autorităţi judeţene. Se va pune mai degrabă accent pe valoarea unei gospodării tradiţionale gorjeneşti”, a declarat Dumitru Hortopan. Tot cu această ocazie, cei prezenţi vor avea ocazia să servească şi produse tradiţionale ale bucătăriei gorjeneşti cum sunt tocăniţa de viţel, mămăliguţă, turtă, sarmale, brânză de capră şi de oaie. Dar şi băuturi specifice, ţuică şi vin dintre cele mai bune.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: