Tovarăşii gorjeni, bucuroşi de reînvierea PCR

Renaşterea cu acte în regulă a Partidului Comunist Român la sfârşitul săptămânii trecute îl bucură nespus pe Gheorghe Dudău, şef al filialei Gorj a fostului Partid al Alianţei Socialiste. PAS a devenit PCR şi are aspiraţii mari pentru viitoarele alegeri, jurnaliştii fiind asiguraţi că vor avea libertatea de exprimare şi după ce partidul cu pricina va ajunge să conducă ţara.

Gheorghe Dudău a fost consilier judeţean după Revoluţia care a dus la dărâmarea regimului comunist în 1989, el implicându-se în mişcarea de stânga, deşi aderenţa foştilor socialişti, deveniţi acum comunişti, a fost redusă în rândul alegătorilor. La sfârşitul săptămânii trecute PAS a avut un Congres la Bucureşti în cadrul căruia membrii acestui partid au decis ca denumirea lor să fie cea de Partid Comunist. Astfel, militanţii stângii ies la rampă cu o siglă regretată de mulţi români în aceste vremuri grele şi urâtă de şi mai mulţi, care consideră relele de acum îşi au originea în regimul de dinainte de 1989, care, sub o formă sau alta s-a perpetuat şi după Revoluţie.

Dudău este acum plin de optimism şi e convins că PCR va reveni pe scena politică la următoarele alegeri. „Este momentul ca după 20 de ani românii să-şi dea seama că politicienii de până acum nu mai pot gestiona problemele acestei ţări. Nu ne vom întoarce la vechile denumiri şi apelative, doar între noi ne vom spune tovarăşi, iar în privinţa libertăţii presei vă menţionez că ea este garantată prin statutul care l-am adoptat sâmbătă. Nu ne gândim la alianţe cu partide de stânga, mai ales cu PSD, pentru că din cauza lui Ion Iliescu mişcarea noastră a avut de suferit”, spune Dudău, care este membru în Comitetul Naţional al PCR.

Partid nou, probleme vechi

Gheorghe Dudău este, aşadar, convins că partidul său va face o figură frumoasă la viitoarele alegeri, însă, deocamdată, alegătorii nu ştiu nici măcar pe unde este sediul partidului în Târgu Jiu. Liderul socialist spune că există un astfel de sediu undeva în apropierea conservatorilor, adică în zona centrală, dar mai nimeni nu trece pe acolo pentru că organizaţia are probleme cu mobilierul. Partidul Alianţa Socialistă a avut înainte sediul în zona Porţii Sărutului, dar imobilul a fost retrocedat, Dudău susţinând că are probleme cu proprietarul locaţiei din care a fost evacuat. „Casa a fost retrocedată, nu-i nicio problemă din punctul acesta de vedere, numai că noi nu am avut unde să ne ducem mobilierul. Am înţeles că proprietarul care ne-a evacuat l-a depozitat undeva pe la Stadion, dar noi nu am reuşit să ni-l recuperăm. Au trecut doi ani şi de aceea acum am depus plângere la Parchet pentru că dacă mai trece un an ei vor putea să ne distrugă mobilierul care ne aparţine”, spune noul şef al PCR Gorj.

Tovarăşul Dudău mai are o problemă pe care a lămurit-o ieri şi care îl vizează pe un alt tovarăş, Gheorghe Căpriţă, mare fan al lui Nicolae Ceauşescu, bun recitator de discursuri comuniste şi un pic prea implicat în activităţile politice, şeful PCR Gorj spunând că acesta nu-i este coleg de partid. Cine îl cunoaşte pe Căpriţă ştie că acesta militează pentru PCR de-o viaţă, însă Dudău nu-l vrea acum la el în organizaţie, temeinicia motivelor lui neputând fi verificate 100%. „Căpriţă e traficant de ţigări, ce să caute în PCR- A fost la noi, la PAS, dar la PCR nu e! L-am pus să candideze la Tismana la Primărie şi în loc să îşi facă dosarul cu semnături de la susţinători şi-a trecut toate neamurile şi a semnat el pentru toţi, că avea aceiaşi semnătură”, mai declară Dudău, care îl are drept colaborator apropiat pe Constantin Semen, consilier local la Padeş, fost membru prin PRM şi Partidul Conservator.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: