Baschetul gorjean, la ora amintirilor

Târgu Jiul a avut mult timp baschet de performanţă chiar dacă nu mereu la nivel de prima ligă. Foarte mulţi baschetbalişti din Gorj au plecat spre alte echipe, formaţiile gorjene dispărând cu timpul, an după an, din cauza lipsei de atenţie din partea autorităţilor şi a lipsei de finanţare a acestui sport, un sport care s-a bucurat şi se bucură încă de numeroşi suporteri.

Asociatia Judeţeană de Baschet Gorj şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj nu vor să lase în uitare performanţele acestui sport şi nici pe sportivii din generaţiile mai vechi sau mai recente, de aceea va organiza vineri, 28 iunie, o întâlnire a  generaţiilor de baschetbalişti care au evoluat în judeţul Gorj în perioada 1970-1986 . Este de fapt o întâlnire de suflet şi de aducere aminte a momentelor frumoase petrecute ca sportivi baschetbalişti, care a devenit o tradiţie pentru Asociaţia Judeţeană de Baschet Gorj.

Şi nu este exclus ca din astfel de întâlniri să se pună bazele unei noi echipe de baschet la Târgu Jiu, mai ales că ultima echipă, ACS Târgu Jiu, şi-a încheiat definitiv activitatea.

Trebuie spus că meritul pentru astfel de manifestări este al AJ Baschet, condusă de Marius Vlaicu, cel care a fost implicat mereu în acest sport, ca sportiv, oficial sau arbitru, chiar şi atunci când a condus Direcţia de Tineret şi Sport. „În fiecare an vrem să aducem la întâlnire câteva noi generatii de baschetbalisti care au reprezentat Târgu Jiu și Județul Gorj în Campionatele Naționale. Vrem totodată să atragem atenția tuturor autorităților județene și locale, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, că baschetul are tradiţie aici, a avut chiar mari performanțe sportive și trebuie să ne gândim să dezvoltăm în continuare acest sport pentru a obține noi performanțe sportive. Sper ca începând cu acest an sa se ia o decizie de dezvoltare a baschetului și a sportului de performanță în județul Gorj”, a precizat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet, Marius Vlaicu, referitor la aşteptările de la acest eveniment.

„Programul acestei întâlniri constă în desfăşurarea unui mini-turneu între echipele participante, meciuri de baschet, de prietenie şi de aducere aminte ale acelor vremuri, între foştii sportivi baschetbalişti campioni care vor avea loc, la ora 18:00, la Sala de Sport a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi la care vor participa  foştii sportivi, antrenorii şi conducatori din aceea vreme a Şcoli Sportive din Târgu Jiu”, se arată în programul manifestării. Asociaţia Judeţeană de Baschet Gorj, va oferi tuturor participanţilor la această întâlnire diplome, tricouri şi trofee. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj  doreşte să permanentizeze asemenea evenimente şi întâlniri ale fostelor generaţii de baschetbalişti.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: