Transalpina, „piaţa de desfacere“ pentru ciobanii din zonă

Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi să primească şi în această vară turiştii care vor să viziteze Transalpina. Traseul este unul deosebit iar peisajele sunt spectaculoase. Pe lângă peisajele mirifice, din zonă nu lipsesc ciobanii, care îi îmbie pe turişti cu brânză bio.

Turiştii au început să apară pe Transalpina, dar sunt destul de puţini, probabil şi din cauza vremii capricioase, dar cabanierii sunt pregătiţi să-i primească. „Preţurile sunt de extrasezon, şi sunt în funcţie de numărul de turişti, de perioada în care stau sau cât stau dar şi de numărul de camere. Noi avem deschisă pensiunea tot anul. Îi primim cu produse tradiţionale gorjeneşti, cu palincă şi alte bunătăţi din zona de la munte”.

Cei care au ajuns pe Transalpina au rămas uimiţi de frumuseţea zonei. „Este minunat. Parcă am f într-o altă lume. Este ceva ce merită văzut. Este minunat. Zona ne oferă o panoramă minunată, Rânca este în regulă, puţin cam aglomerată, dar peisajele sunt minunate. E prima dată când vin dar în mod singur voi reveni. E mai frumos decât pe Transfăgărăşan“, a povestit o turistă.

Din peisajul de pe Transalpina nu lipsesc ciobanii şi cei care comercializează produse tradiţionale. „Suntem aici de o viaţa întreagă şi ne-am obişnuit cu zona asta. Ne place foarte mult. Avem 350 de oi şi cu asta ne ocupăm. Avem la vânzare brânză, caş şi unt. Toate sunt bio, făcute aici la stână. Preţurile sunt negociabile, dar turiştii cumpără că este natural tot. Mai spre vară vindem şi zmeură, afine, ce putem şi noi”

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: