Transloc a rărit troleele în Târgu Jiu

Numărul târgujienilor care folosesc transportul în comun a scăzut considerabil în ultima perioadă și drept urmare conducerea societății Transloc a decis reducerea numărului de trolee. În felul acesta, timpul de așteptare în stații a crescut de la 13 la 16 minute. Cel mai probabil numărul călătorilor a scăzut pe motiv că aerul din trolee este irespirabil în această perioadă și preferă să meargă fie pe jos, fie cu taxi.

Cheltuielile societății Transloc sunt reduse în această perioadă cu aproximativ 15 procente, după ce conducerea societății a decis să scoată de pe traseu un troleu. Această măsură a fost luată de aproximativ două săptămâni, pentru că numărul călătorilor a scăzut considerabil și nu se justificau foarte multe trolee pe trase. Așa se face că acum în loc de șase trolee circulă numai 5, la un interval de 16 minute și nu de 13 cum era până în prezent. „Am scos troleul care duce elevii la școală și acum nu mai avem un interval de 13 minute, ci de 16 minute. Nu mi se pare un timp de așteptare foarte mare, în comparație cu ce se întâmplă în alte județe din țară. În felul acesta facem reducere la factura de electricitate. Este o economie de aproximativ 15%. Nu se justifica să circule un troleu numai cu trei patru persoane, pentru că numărul călătorilor a scăzut foarte mult”, a declarat Vasile Căilean, director Transloc Târgu-Jiu.

Numărul călătorilor a scăzut pe de o parte pentru că este perioadă de vacanță pentru elevi și de concedii pentru salariați, dar și pentru că aerul din trolee este irespirabil și majoritatea cetățenilor preferă să meargă pe jos sau să apeleze la taxi.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: