Traseu de Belvedere în Staţiunea Săcelu

Serviciul Salvamont Gorj intenţionează să amenajeze anul acesta un traseu de Belvedere în Staţiunea Săcelu pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă. Conducerea va încheia parteneriate cu unele cluburi de turism în vederea reamenajării traseelor turistice montane din Masivul Godeanu. În momentul de faţă, la nivelul judeţului Gorj, există peste 40 de trasee montane.

Serviciul Salvamont Gorj va demara, începând de săptămâna viitoare, două campanii. Este vorba despre verificarea marcajelor traseelor turistice montane şi amenajarea noilor staţii Salvamont. Potrivit lui Sabin Cornoiu un nou traseu turistic va fi amenajat în Staţiunea Săcelu. „Pentru anul acesta vrem să facem un traseu nou, de Belvedere în Staţiunea Săcelu, care să meargă pe dealurile din apropiere şi care să ofere încă o alternativă de agrement pentru cei aflaţi în staţiune”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj. Acesta a mai precizat că se intenţionează şi reamenajarea traseelor turistice montane din Masivul Godeanu cu sprijinul unor cluburi din Bucureşti. „În momentul de faţă, suntem în discuţii cu câteva cluburi de turism din Bucureşti”, a menţionat Sabin Cornoiu. Pe lângă verificarea celor peste 40 de trasee turistice din Gorj, Serviciul de Salvamont se va preocupa şi de amenajarea noilor baze din zonele Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Rânca, Baia de Fier şi Polovragi, ce urmează a fi date în folosinţă în jurul datei de 15 mai.

PREMIU

Autorităţile par să pună accent pe staţiunea Săcelu, mai ales după ce Complexul Energetic Oltenia a primit locul 3 la o gală ce premia companiile cu activităţi sociale. Premiul a ajuns la CEO datorită staţiunii Săcelu. Compania a băgat 350 de mii de euro în reabilitarea bazei de tratament.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: