Trei angajaţi de la CE Rovinari, judecaţi pentru furtul de ţeavă

Trei angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari sunt acuzaţi că sunt responsabili de furtul a zeci de tone de ţeavă în 2008. CE Rovinari cere despăgubiri de ordinul miliardelor de lei vechi firme de pază pentru acel furt, chiar dacă Parchetul a trimis în judecată angajaţi ai companiei. La vremea respectivă director era Laurenţiu Ciurel. CE Rovinari nu a vrut să dea un punct de vedere oficial chiar dacă i-a fost solicitat.

Cei trei angajaţi care se fac vinovaţi de furtul de ţeavă sunt Angela Croitoru, Paraschiva Bodislav şi Nicolae Dan. La vremea respectivă Pandurul a publicat un articol despre notele explicative date de aceştia. Spre exemplu, Angela Croitoru a menționat că lipsa celor 31.100 de kg deșeu țeavă de alamă este cauzată de sustragerile repetate și în cantități mici și nu s-a putut observa lipsa deoarece se recepţiona continuu. Angajata a menționat că societatea care asigura paza la depozit era implicată în aceste sustrageri.

O altă salariată, Paraschiva Bodislav, spunea că ţeava a dispărut prin sustragerea sistematică de către personalul care asigura paza depozitului după orele de program. Cele două angajate spun că au atras atenția șefului lor direct, inginerul Dan Nicolae, dar nu au fost luate în seamă.

Firma de pază trebuie să dea banii

Suma pe care CE Rovinari pretinde că o are de încasat de la firma de pază SC. Signovince, este de 425.603 lei reprezentând contravaloarea a 31 tone deşeu ţeavă de alamă, cantitate constatată lipsă din gestiune. Dispariţia a fost sesizată în luna septembrie a anului 2008. Deşeul de ţeavă a rezultat în urma reparaţiei cu modernizare a unui bloc energetic de 330 MW. Cei din administraţia Complexului au încercat să-şi recupereze pierderea acuzând de furt cinci dintre angajaţii firmei care asigurau paza în zonă, respectiv SC. Signovince. Procurorii de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu au decis însă scoaterea celor cinci de sub urmărire penală şi au dispus efectuarea de cercetări de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj, faţă de trei dintre angajaţii CE Rovinari, care s-au ocupat de gestiunea unităţii. Aceştia sunt acuzaţi de înşelăciune şi neglijenţă în serviciu.

CE Rovinari a contestat decizia procurorului în cauză şi s-a redeschis procesul. Sentinţa ar putea fi dată în data de 11 aprilie, atunci când este un nou termen al procesului. 

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: