Trei impostori promovați într-o comisie bănoasă a CJ Gorj

Consilierii județeni Ion Ișfan, Anca Bordușanu și subprefectul Mihai Istrate trebuie retrași, dacă nu renunță de bunăvoie, din poziția de membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), din cadrul Consiliului Județean Gorj. Ei au obținut posturile pentru care primesc anual mii de lei printr-un artificiu al administratei publice locale, și sunt acolo în calitate de reprezentanți ai unor ONG-uri, chiar dacă singura calitate este cea de membru de partid. 

Componența ATOP

Reprezentant al comunității- așa cum figurează cei trei în comisia bănoasă din Consiliul Județean Gorj, iar asta înseamnă că societatea civilă i-ar fi desemnat în respectiva poziție. Este neclară procedura ori cât de accesibilă a fost ea astfel încât cei trei politicieni au ajuns în comisie pe locurile pe care ar fi trebuit să fie chiar reprezentanți ai societății civile. La fel de neclar este dacă procedura de selecție a fost publică. Sunt răspunsuri pe care trebuie să le dea Consiliul Județean Gorj, precum și cei trei politicieni. 


ATOP este o comisie pe care mereu s-au dat bătălii politice pentru un post pentru că presupune câteva întâlniri anuale, iar indemnizația este 15% din salariul președintelui Consiliului Județean Gorj, rezultând un salariu de peste 1.500 de lei pe lună. Bani încasați degeaba.

Aceasta este o structură din care fac parte și organele de poliție și urmărește activitatea instituțiilor de ordine, propune soluții ori face diverse recomandări pentru îmbunătățirea siguranței în județ. Despre eficiența comisiei în raport cu infracționalitatea crescută, în alt articol. 

Nu s-a știut vreodată despre această procedură de selectare a unor membri din rândul comunității. Pandurul a solicitat Consiliului Județean un punct de vedere cu privire la procedura în care cei trei au fost desemnat de ONG-uri. Nu a primit încă unul.


Din comisie fac parte și consilieri județeni, ceea ce face evident că cei doi consilieri județeni- Anca Bordușanu și Ion Ișfan - nu mai aveau șansă să intre pe locurile alocate consilierilor și ”s-au găsit” soluții. Așa au devenit ei ”reprezentanți ai comunității”. 

La fel s-a întâmplat și în cazul lui Mihai Istrate, subprefect de Gorj. Prefecturii îi era alocat un singur post și a fost ocupat de subprefectul Ninel Muja, dar a vrut și Istrate 15% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Gorj, cât este remunerația lunară a unui membru ATOP. Și mai erau locuri disponibile pe cele alocate reprezentanților gorjenilor, societății civile. 

Contactat telefonic pentru a explica cum și cine i-a desemnat pe cei trei politicieni reprezentanți ai comunității, președintele ATOP, consilierul județean Ion Rușeț, declară că nu știe exact procedura, pentru că s-a ocupat Consiliul Județean Gorj. El spune că ei trebuie nominalizați de ONG-uri și știe că Ion Ișfan a fost desemnat de un sindicat din învățământ.


”Reprezentant al comunității înseamnă că este o persoană desemnată de ONG-uri, societatea civilă…Nu știu detalii, nu pot comenta. Știu că domnul Ișfan a avut o nominalizare din partea unui sindicat din învățământ. Consiliul Județean probabil s-a consultat cu reprezentanții ONG-urilor”, spune Rușeț.

Galerie foto




Vizualizări: 9,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: