Trump a părăsit Casa Albă

Președintele Donald Trump a părăsit Casa Albă, acesta fiind transportat de elicopterul militar Marine One la baza militară Andrews unde va avea parte de o scurtă ceremonie de rămas bun înainte de a pleca înspre Mar-a-Lago unde își va stabili reședința de după președinție.

Într-o distanțare față de tradiție, Trump a părăsit Biroul Oval fără a se întâlni cu președintele ales Joe Biden și fără a participa la ceremonia de învestire a succesorului său.

Președintele ales al Statelor Unite, democratul Joe Biden, va depune jurământul prezidențial miercuri.

Peste 25.000 de militari ai Gărzii Naționale au fost desfășurați în Washington D.C. pentru a apăra Dealul Capitoliului, Casa Albă și parcul National Mall din inima capitalei SUA, acestea fiind învăluite într-un labirint de baricade și garduri înalte.

Măsurile de securitate sporite au fost implementate după ce FBI-ul a avertizat că protestatari pro-Trump înarmați plănuiesc demonstrații în Washington D.C. și toate celelalte 50 de capitale ale statelor americane.

Capitoliul a rămas închis pentru public în urma atacului mortal asupra simbolului democrației americane în urma căruia 5 persoane și-au pierdut viața.

Un gard ghimpat de doi metri și alte baricade înconjoară Dealul Capitoliului în timp ce zone întinse din Washington D.C., inclusiv câteva străzi din jurul Casei Albe, sunt sub stare de asediu, mii de militari patrulând pe străzile părăsite

Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: