Turburea: Fasole cu ciolan şi peşte cu mămăliguţă, de 1 Decembrie

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cum se cuvine în comuna gorjeană Turburea. Autorităţile locale au pregătit o serie de manifestări pentru ziua de 1 Decembrie. Şi de această dată, administraţia locală va organiza o masă festivă. Sute de porţii de fasole cu ciolan şi peşte cu mămăliguţă vor fi oferite cetăţenilor care vor fi prezenţi, sâmbătă, la manifestări.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor începe în jurul orei 09:30, cu depunerea de coroane la monumentele ridicate în cinstea eroilor. Evenimentele vor continua apoi la cantina primăriei din zona de centru a comunei. „Ziua Naţională o vom sărbători aşa cum se cuvine. Aşteptăm cetăţenii la cantina de lângă primărie. Vom ţine câteva discursuri, preotul din localitate, eu şi consilierii locali. O să amintim eroii din localitate care au jertfit şi au făcut numai lucruri bune pentru noi, să putem fi liberi acum”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Autorităţile locale vor pune la dispoziţie cetăţenilor mijloace de transport pentru a se deplasa la cantină. De asemenea, toţi salariaţii primăriei vor fi prezenţi la manifestări. Primarul Ion Bîrcă le-a pregătit cetăţenilor bucate pe alese. Mai mult, mesenii vor fi cinstiţi cu ţuică şi vin fiert. Circa 500 de persoane sunt aşteptate la masa festivă. „Vom pregăti şi o masă festivă. Vom oferi tradiţionala fasole cu ciolan de porc şi, totodată, peşte cu mămăliguţă, pentru că unii oameni mănâncă de post. Am alocat până în 4.000 de lei pentru masa festivă. Nu am cumpărat decât cârnaţii, ciolanul şi peştele, restul toate sunt puse de mine şi de viceprimar. Băutura, în întregime, este a noastră, de acasă”, a explicat primarul Ion Bîrcă.

Cetăţenii comunei Turburea sunt aşteptaţi la cantina primăriei începând cu ora 12:00.

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: