Turiști loviți de fulger

Un bărbat de 47 de ani care făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara a decedat, după ce a fost lovit de fulger, iar alte două persoane aflate în vizită, soţ şi soţie din judeţul Buzău, au fost rănite, fiind transportate la spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, joi după-amiaza, în zona sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, trei persoane au fost lovite de un fulger, dintre care una a decedat.

”Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar doi soţi, aflaţi în vizită la situl arheologic, au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice produse în zonă. Pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean au acţionat pentru salvarea victimelor, doi soţi din Pogoanele, judeţul Buzău. Cei doi soţi, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăştie. Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii”, transmit reprezentanţii ISU Hunedoara.

Bărbatul decedat, de 47 de ani, din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia.

Centrul judeţului Hunedoara s-a aflat sub incidenţa unui cod galben de vreme rea caracterizat de averse, ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină şi descărcări electrice.

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: