Turneu memorial „Ibrahim Dossey”

În urmă cu un an, pe data de 9 decembrie 2008, trecea în nefiinţă, după trei luni de speranţe pentru familia sa, portarul Ibarhim Dossey. Acesta a murit în noaptea de 9 decembrie în urma unui stop cardio-respirator după ce fusese mutat de la Spitalul Municipal la Spitalul Universitar la Bagdasar-Arseni. Dossey suferise un accident de maşină în luna septembrie iar timp de trei luni s-a aflat în comă. Cu câteva zile înainte de deces acesta dăduse semne de revenire şi începuse să se mişte, soţia sa Ioana făcând demersuri pentru a-l transfera la o clinică din străinătate pentru a-i salva viaţa. Din păcate pentru Dosey, deşi lumea fotbalului s-a mobilizat să strângă bani pentru a o ajuta, a fost prea târziu.

A trecut exact un an de la vestea cutremurătoare care a zguduit lumea fotbalului românesc: Ibrahim Dossey a încetat din viaţă, la doar 36 de ani. Victimă a unui accident de maşină la jumătatea lunii septembrie 2008, fostul portar al lui FC Braşov, Rapid şi Pandurii Târgu Jiu  a decedat în dimineaţa zilei de 9 decembrie 2008, la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Portarul ghanez a fost grav rănit pe 13 septembrie 2008, într-un accident de maşină petrecut în apropierea localităţii prahovene Breaza. Dossey a suferit după accident o operaţie pe creier, însă prognosticul medicilor a fost unul rezervat după intervenţie.

Colegii şi suporterii nu l-au uitat

Suporterii echipei FC Braşov dar jucători ai echipei FC Braşov, s-au adunat aseară, la ora 19.30 în faţa stadionului Tineretului, cu o lumânare în mână, pentru a comemora un an de la moartea fostului mare portar Ibrahim Dossey. La fel ca şi la aflarea veştii decesului acestuia, fanii au fost prezenţi în semn de omagiu pentru un jucător pe care l-au preţuit foarte mult şi care le-a arătat mult respect de fiecare dată, chiar dacă el nu era încă cetăţean român. „Dossey a fost omul care a contribuit aproape decisiv la calificarea Brasovului, în Cupa UEFA, în anul 2001. Sper să vină cât mai mulţi braşoveni în Parcul Tractorul, să ne aducem aminte împreună de cel care a fost Ibrahim Dossey”, declara înaintea acestei comemorări Gabi Stan, antrenor al echipei FC Braşov în anul 2001.

A trecut un an de la moartea lui Dossey

Dossey a avut foarte mulţi suporteri la Braşov, acolo unde practic a jucat cel mai mult timp din cariera sa de fotbalist. Pentru a arăta cât de mult a însemnat pentru ei Ibrahim Dossey, suporterii braşoveni au iniţiat, în urmă cu două luni, un proiect, care a căpătat o amploare nebănuită: Turneul Memorial Ibrahim Dossey. De la un simplu anunţ pe blogul destinat portarului ghanez, 52 de echipe, peste 500 de jucători, au răspuns prezent iniţiativei de a-l comemora pe Dossey cu ocazia unui turneu de fotbal ce îi va purta numele. De la simpli suporteri pînă la jucători activi şi actuali antrenori, iniţiativa stegarilor a născut un val de interes în oraşul de la poalele Tâmpei. „Ideea de a organiza acest turneu a venit pe fondul unei dorinţe ca la comemorarea unui an de la moartea lui Ibrahim Dossey să-i cinstim memoria într-un mod mai aparte, care să implice cât mai mulţi suporteri "stegari", dar şi oameni, care pur şi simplu, l-au apreciat atât pe fotbalistul cât şi pe omul Ibrahim Dossey” a precizat Răzvan Dobrică, organizatorul turneului.

Bani strânşi de organizatori vor ajunge la familia Dossey

De vineri, de la ora 9, până duminică la ora 17, terenul sintetic din Parcul Tractorul va găzdui prima ediţie a Turneului Memorial Ibrahim Dossey. Suma strânsă din taxa de înscriere şi donaţiile făcute cu această ocazie vor reveni în totalitate familiei Dossey. Una din echipele vedetă care va lua parte la turneu este intitulată „Prietenii lui Dossey” şi este formată din colegii acestuia de la FC Braşov, din perioada 2001: Dorin Arcanu, Cosmin Bodea, Mihai Stere, Flavius Moldovan, Casian Miclăuş, Ovidiu Sărmăşan, Marcel Şandor, Marian Ivan, Alexandru Andrasi, Cristi Vasc şi antrenorul braşovean Gabi Stan.

Fostul coleg al lui Dossey, Mihai Stere, spune că e mândru că a fost jucător al unei echipe cu astfel de suporteri care nu uită jucătorii care le-au adus atâtea bucuri: „Sunt mândru că am fost jucătorul unei echipe care are astfel de suporteri. Dossey s-ar fi bucurat enorm să vadă că braşovenii îl iubesc atât de mult şi nu l-au uitat. Acest turneu ne va aduce aminte mereu de un prieten, un coleg, un fotbalist şi un profesionist desăvârşit, ne va aduce aminte de Ibrahim Dossey!"

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: