UATAA Motru, o pată neagră pe obrazul autorităţilor

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru este instabilă din punct de vedere financiar. După ce UATAA Motru a trecut în subordinea Consiliului Local, Consiliul Judeţean Gorj şi implicit preşedintele Ion Călinoiu au promis că vor ajuta UATAA să-i fie şterse datoriile acumulate până atunci, însă acest lucru nu a fost realizat nici până acum.

UATAA Motru are datorii de miliarde la SNLO şi la bugetul de stat. Cele mai multe restanţe sunt către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, pentru lignitul livrat. Deşi SNLO ameninţa că nu va mai da cărbune la UATAA, din pricina datoriilor mari, au livrat totuşi cărbune care să-i încălzească pe motreni în această iarnă. În opinia primarului municipiului Motru, Dorin Hanu, SNLO trebuie să ajute populaţia municipiului, amintind că „în proporţie de 80 de procente dintre locuitori muncesc la SNLO“.

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu a recunoscut că primăria nu a plătit către UATAA banii datoraţi pentru căldura furnizată unităţilor de învăţământ, dar şi pentru subvenţiile acordate de stat pentru încălzirea populaţiei cu venituri reduse. UATAA a reprezentat încă o problemă pentru Consiliul Local pentru că a fost transferată cu tot cu datorii pe care primăria nu le-a putut plăti. Recent, Consiliul Judeţean Gorj a trimis la guvern un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de şapte milioane de lei pentru ca UATAA să îşi plătească datoria faţă de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Hanu a mai spus că toţi motrenii au căldură în acest moment, deşi unii dintre ei au datorii substanţiale. Rămâne de văzut dacă vor mai primi căldură şi după alegeri, deoarece sunt voci că din decembrie UATAA nu-şi va mai putea desfăşura activitatea din cauza sechestrului.

În altă ordine de idei, primarul Dorin Hanu a declarat că începând de luni, 17 noiembrie, va fi pus în funcţiune primul grup ce va produce energie electrică. „Grupul de cogenerare montat pe vechile instalaţii ale centralei termice din Motru, unitate componentă a SC UATAA, va fi funcţionabil începând cu 17 noiembrie. În felul acesta nu mai sunt probleme cu plata energiei electrice“ a declarat Hanu.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: