UATAA Motru primeşte 19 miliarde pentru retehnologizare

Eugen Corcoaţă, noul director al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Gorj, a anunţat că va începe o serie de investiţii care să asigure buna funcţionare a uzinei pe perioada de iarnă. UATAA va primi un sprijin de 19 miliarde de lei vechi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, bani care vor intra în cont peste câteva zile.

19 miliarde de lei vechi va primi UATAA Motru pentru retehnologizare. Directorul Eugen Corcoaţă spune că banii sunt alocaţi de Ministerul Administraţiei şi Internelor. De săptămâna viitoare vor fi demarate lucrările la staţia de tratare a apei şi de revizie a turbinei, trebuind să fie gata până la 1 noiembrie. “Sunt lucrări punctuale care trebuie făcute. În primul rând trebuie să facem revizia turbinei, deoarece aceasta se opreşte primăvara şi trebuie repornită când se apropie sezonul rece. Revizia este obligatorie după o întrerupere de câteva luni”, a declarat Eugen Corcoaţă pentru Radio Infinit.

Eugen Corcoaţă susţine că tot din cele 19 miliarde ce vor veni de la guvern, vor fi plătite şi lucrări efectuate până acum, la UATA Motru. “De fapt, din aceşti bani trebuie să plătim şi o serie de lucrări făcute deja. Sunt lucrări contractate cu mult timp în urmă care trebuie achitate”, a declarat directorul UATAA. Retehnologizarea unităţii este o necesitate, mai ales că, iarna trecută, funcţionarea Uzinei a fost oprită în mai multe rânduri din cauza utilajelor învechite iar motrenii au rămas fără căldură şi apă caldă.

Corcoaţă spune că lucrările vor fi finalizate la jumătatea lunii octombrie, astfel încât la 1 noiembrie uzina de agent termic să funcţioneze la parametrii normali.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: