UATAA va semna contractul pe 2012 cu SNLO

Eugen Corcoaţă, directorul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apa (UATAA) Motru dă garanţii motrenilor că nu vor avea probleme cu apa caldă sau căldura pe tot sezonul rece. Acesta a declarat că în momentul de față are rezerve semnificative de păcură şi cărbune și că la sfârșitul lunii decembrie urmează să încheie un contract gigant cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Cum staţi cu stocurile de cărbune în momentul de faţă?

În prezent derulăm un contract cu SNLO foarte avantajos, avem cărbune de cea mai bună calitate, păcura la fel, nu sunt probleme, parametrii în oraș sunt foarte buni, e căldură și presiune. Rezerve avem și spunem noi că nu vom avea probleme toată iarna. În plus, la sfârşitul lunii viitoare vom încheia un nou contract cu SNLO pentru anul viitor, contract de 80 de mii de tone de cărbune, necesarul pentru tot anul 2012. Sumele rămân cam aceleași, nouă miliarde pentru lunile de iarnă și un miliard jumătate pentru lunile de vară.

Aţi reuşit să mai încasaţi de la populaţie?

Pot să spun că aceasta este singura parte proastă. Nu avem o creștere a încasărilor de la populație. Oamenii nu au bani cu toate astea am încercat să evităm să le oprim căldura. În prezent avem și în jur de 20 de executări silite, oamenii sunt executați de asociații pentru neplată și din câte am înțeles se mai pregătesc încă atâtea.

Care este soluţia?

În momentul de faţă, de preferat ar fi să plătească. Pe de altă parte, o soluţie ar fi şi contractul individual. La ora actuală avem 500 de contracte individuale între UATAA şi fiecare om în parte și 17 contracte cu asociaţiile de proprietari. Contractele individuale sunt mai avantajoase în sensul că noi nu percepem penalități, am avea încasări directe. Ar putea fi o soluție.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: