Ucigașul lui Pascolo va sta toată tinerețea după gratii

Un tânăr de 25 de ani își va petrece toată tinerețea după gratii pentru o crimă comisă la începutul anului trecut. Alexandru Laza (foto), recidivist, a fost condamnat marți de Tribunalul Gorj la 15 de închisoare pentru omor. Sentința nu este definitivă, dar Laza este în arest preventiv încă din februarie 2018.

Procurorii au explicat la vremea respectivă cum a fost comisă crima “Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în seara zilei de 15 februarie 2018, în jurul orelor 22, în timp ce inculpatul Laza Alexandru-Cristofer se afla în apartamentul său situat în municipiul Târgu Jiu, împreună cu persoana vătămată D.I.C.,  urmare a unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat pe acesta din urmă cu un cuţit tip baionetă cu lama în lungime de 23 cm şi lăţimea de 2 cm, în zona pieptului. După comiterea agresiunii, inculpatul Laza Alexandru-Cristofer a apelat singur numărul de urgenţă 112, de pe telefonul său şi a recunoscut că a înjunghiat persoana vătămată”, a transmis Cristina Ciobanu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Victima, Cristi Dumitru, în vârstă de 31 de ani, a fost transportată de urgență la spital și a intrat direct în sala de operații pentru că rănile produse i-au pus viața în pericol. După circa zece zile, cel poreclit de prieteni Pascolo a murit la spital.

Victima Cristi Dumitru - foto jos

 

În seara în care s-a produs nenorocirea, ambii consumaseră medicamente în combinaţie cu alcool. Au obţinut astfel efectul unor droguri care le-au alterat în mod evident capacitatea de a gândi raţional. Laza a spus în fața instanței că, în momentul în care discuţiile dintre ei s-au tensionat, Cristian Dumitru a mers în bucătărie şi a luat un cuţit. Ar fi încercat să îl atace pe Laza, însă acesta a început să arunce cu scrumiere şi sticle, plus ce i-a mai venit la îndemână. În cele din urmă, tânărul a luat cuţitul din mâna amicului său şi l-a înjunghiat, ulterior realizând ce a făcut. În faţa instanţei, Laza a menţionat că într-o mână avea cuţitul şi în cealaltă telefonul mobil cu care filma. El a povestit că anterior avusese o discuţie telefonică pe internet cu o mătuşă a sa şi, probabil, aşa a scăpat în mediul on-line filmarea cu imaginile din momentul producerii crimei.

Alexandru Laza mai este obligat de instanță la despăgubirea unei rude a vicimei cu suma de 150.000 de lei, dar și la plata unor cheltuieli de spitalizare.

Vizualizări: 4,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: