Udrea, atacată pe trei fronturi

DNA, instituţie puternic susţinută de Traian Băsescu, a lovit-o ieri, indirect, chiar pe protejata preşedintelui, candidata PMP la prezidenţiale Elena Udrea. Trei mari oameni de afaceri au fost audiaţi ieri zi lumină la DNA. Primul, Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, despre care un martor protejat din dosarul Microsoft spune că a primit 8-9 milioane de euro. Udrea se fereşte să vorbească despre afacerile fostului soţ, pe motiv că nu le făceau împreună. „Sunt multe lucruri pe care nu le făceam împreună”, a spus Udrea, întrebată de un jurnalist dacă ea şi Cocoş ţineau banii la comun. Udrea a divorţat anul trecut şi a primit la partaj sute de mii de euro cash, dar şi case, maşini şi alte bunuri. Le-a înstrăinat aproape pe toate, semn că se aşteaptă la o confiscare extinsă a averii fostului soţ, care s-ar extinde fireşte şi asupra bunurilor primite de ea la divorţ.

Tot ieri a fost chemat la DNA şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cel care i-a asigurat Elenei Udrea mandatul de deputat. Ştefan era un important finanţator al campaniei PMP, dar şi un aducător de voturi în zona Moldovei.

Al treilea atac a fost prin chemarea la DNA a omului de afaceri Nicolae Dumitru zis Niro, principal finanţator al postului B1Tv, despre care se spune că ar fi controlat din umbră de Elena Udrea. Politica postului seamănă cu politica lui Băsescu, adică de dreapta, dar cu atacuri susţinute la adresa candidatului ACL Klaus Iohannis.

Multă vreme s-a spus că DNA este controlat de Traian Băsescu. Cred că multă vreme a fost adevărat. Multă vreme s-a spus că pactul de coabitare al lui Băsescu cu Ponta a constat în împărţirea influenţelor în parchete. Chiar se vorbea că fiecare ar fi avut lista lui cu protejaţi şi cu lista cu cei care trebuie executaţi. Cred că o vreme şi asta a fost adevărat. Numai că DNA pare scăpat din laboratoarele politice şi atacă acum exact zonele protejate de cei doi. S-a ajuns la frate, la fiică, la tata socru, la ginere… Nici Ponta, nici Băsescu nu îşi permit să critice DNA. Ba încă Ponta s-a lăudat vineri la o emisiune, chiar pe B1, că este meritul lui că în ultima lună vedem atâtea arestări, iar timp de 9 ani nu le-am văzut. Nu ştiu cum le-a picat asta baronilor care au pus ceasul să sune la 6.00 dimineaţa, să vadă dacă sunt mascaţii la uşă. Nu ştiu al cui este meritul, dar nu cred că al politicienilor.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: