Udrea, firul nevăzut dintre Ponta şi Băsescu

Elena Udrea a intrat într-un război pe faţă cu şeful interimar al SRI, Florian Coldea, pe care îl acuză că a cerut fostului ei soţ Dorin Cocoş 500 de mii de euro pentru televiziunea lui Sebastian Ghiţă. O acuzaţie gravă, care chiar dacă vine dinspre o persoană pusă sub control judiciar de DNA, trebuie verificată cu toată răspunderea, mai ales că nu este prima umbră aruncată asupra lui Coldea.

Interviul televizat dat vineri de Udrea, prin care aceasta pare să anunţe că „moare cu ei de gât”, este plin de capete de adevăruri. Udrea spune lucruri care erau deja vehiculate în culise de presă şi politicieni. A spus că ea a mers la Ponta acasă, pentru a discuta de numirea lui Kovesi la DNA. Cred că mai degrabă a discutat despre numire lui Bica la DIICOT, interesant este că acasă la premier. Că de când lumea are intrare la Ponta. Ori se ştie buna relaţie de acum câţiva ani dintre familiile Cocoş şi Ponta, să nu uităm că Ponta a fost plătit ca avocat de firmele lui Cocoş. Cum de se înjurau aceşti oameni la televizor, iar pe de altă parte îşi permiteau vizite la domiciliu? Udrea a vorbit şi despre cafelele pe care le bea cu patronul RTV, deputatul Sebastian Ghiţă şi despre confidenţele pe care i le făcea acesta din discuţiile pe care le avea cu Coldea. Cum, omul de încrede al lui Băsescu, sursa alternativă de informaţii a acestuia, cum s-a prezentat Udrea în interviu, îşi bea cafeaua cu duşmanul Ghiţă? Oare au fost vreodată aceşti oameni duşmani? Nu cumva Băsescu, Udrea, Ponta şi Ghiţă formează „aceeaşi mizerie”? Ce rol a avut şeful SRI George Maior în ecuaţie? Ce a forţat demisia acestuia? Ce ascunde de fapt atacul lui Udrea la adresa lui Coldea?

Şefului de facto al SRI, Florian Coldea, i se reproşează că ştie cam ce scheleţi au politicienii, ziariştii şi oamenii de afaceri prin dulapuri, iar cu informaţiile pe care le deţine a devenit cel mai puternic om din România. Iar relaţia pe care o are cu şefa DNA l-ar ajuta să mute afacerile unora sub controlul lui. Din nou, acuzaţii foarte grave, care trebuie verificate serios. Pentru că sensul votului din decembrie a fost stârpirea mafiei, nu mutarea ei dintr-un loc în altul. 

Preşedintele Iohannis trebuie să propună noi şefi pentru SRI şi SIE. Deja se conturează ideea printre ofiţerii acoperiţi din presă că noii şefi ar trebui să fie din interiorul serviciilor, nu din societatea civilă. Ar fi o alegere greşită a lui Iohannis, pentru că oricum serviciile sunt complet scăpate de sub controlul parlamentar sau al societăţii civile.

O întrebare pe buzele tuturor este şi: de ce tace Băsescu? Unii spun că este o chestiune de timp până când şi acesta va fi chemat la DNA, într-un dosar legat de finanţarea campaniei prezidenţiale din şpăgile de la Microsoft şi EADS. Nu ştiu dacă este aşa, dar ceva îmi spune că Udrea doar a deschis nişte subiecte. Pe care fostul preşedinte Traian Băsescu le va întări prin ieşiri publice în aceste zile. Mai ales că Udrea a spus destul de clar că nu vrea să treacă singură prin purgatoriul DNA. Şi Udrea a mai spus ceva, că Bica era pusă sub ascultare de DNA înaintea numirii la DIICOT. Să nu-i fi avertizat serviciile pe semnatarii pactului de coabitare?

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: